Розвиток сільських територій в умовах децентралізації значною мірою залежить від активності громад, — В’ячеслав Негода

Уряд має затверджену стратегію регіонального розвитку до 2020 року, де значне місце відведено вирішенню проблем сільських територій. Але в умовах децентралізації жодна урядова стратегія чи політика не сприятиме реальному розвитку територій так, як активна і відповідальна позиція місцевих громад.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час науково-практичної конференції «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики», що проходить сьогодні у Києві.

«Чітка державна політика, спрямована на підтримку регіонального розвитку, має бути. Але в умовах, коли на місця передаються значні повноваження і ресурси, ми дуже сподіваємося на активну позицію і взаємну відповідальність органів місцевого самоврядування, місцевого бізнесу та громадянського суспільства за розвиток своєї території», — зазначив В’ячеслав Негода.

Він закликав місцевих лідерів, голів громад більш активно залучати громадськість і бізнес до прийняття відповідальних рішень, які стосуються розвитку територій.

«Мешканці сіл, представники місцевого бізнесу мають бути максимально залучені до розвитку територій, де вони живуть, проявляти активність і відчувати відповідальність за майбутнє своєї громади», — впевнений Перший заступник Міністра.

Він наголосив, що Уряд разом з міжнародними партнерами готові й надалі надавати фінансову і методичну підтримку розвитку громад. «Але дуже важливо, щоб і з боку органів місцевого самоврядування була активна позиція у вирішенні усіх існуючих проблем села. Лише разом ми зможемо забезпечити інтенсивний, комплексний, системний розвиток територій, спрямований і на створення робочих місць, і на покращення інфраструктури, а отже – на поліпшення умов життя у кожному населеному пункті країни, що і є кінцевою метою реформи місцевого самоврядування, децентралізації», — підсумував В’ячеслав Негода.

Довідка

Науково-практична конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики» організована за сприяння Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» та Інституту громадянського суспільства. 

19.04.2016 - 17:54 | Views: 15044
Розвиток сільських територій в умовах децентралізації значною мірою залежить від активності громад, — В’ячеслав Негода

Attached images:

Tags:

V.Nehoda

Source:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...