Разом ми подолали опір реформі, і тепер більшість підтримує децентралізацію — В’ячеслав Негода подякував Швейцарському уряду за співпрацю

Більшість в Парламенті і в суспільстві вже відкрито підтримують реформу. У людей зник острах, а у політиків з’явилося розуміння необхідності пропонованих змін. Усе це стало можливим завдяки послідовній підтримці дій Міністерства та Уряду з боку міжнародних партнерів.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час зустрічі представників Мінрегіону з швейцарською делегацією високого рівня.

«Будь-які реформи — це зміни, які не можуть бути вигідними усім. Для багатьох реформа місцевого самоврядування, децентралізація була болісною, особливо для тих, хто втрачав впливи на територіях. А ще більше людей цих змін просто не розуміли і боялися, як і всього невідомого. Отже ще рік тому, після прийняття закону про добровільне об’єднання громад, опір реформі був колосальний, заявляти публічно про підтримку децентралізації мало хто з політиків наважувався. Але тепер, завдяки нашим спільним зусиллям, величезній роботі, яку ми провели у інформуванні, комунікаціях, роз’ясненнях, ситуація змінилася – більшість вже говорить про необхідність, безальтернативність і незворотність децентралізації», — звернувся В’ячеслав Негода до представників Швейцарської Конфедерації.

Він подякував Швейцарському бюро співробітництва, зокрема проекту DESPRO, як за експертну підтримку у розробці законодавства та координацію усіх учасників реформи, так і за практичну й інформаційну допомогу органам місцевого самоврядування у нових для них умовах роботи.

«На усіх етапах впровадження реформи ми відчуваємо величезну підтримку міжнародних партнерів. В тому числі завдяки їй маємо перші результати по створенню ефективного базового рівня, основи місцевого самоврядування. За цей порівняно короткий час у 169 спроможних громад добровільно об’єдналися майже тисяча місцевих рад. Це доводить, що політика уряду в частині децентралізації, впроваджувати яку ви активно допомагаєте, знайшла підтримку на місцях», — сказав В’ячеслав Негода.
«Найближчим часом з вашою допомогою ми сконцентруємося на успіхах тих, хто повірив у реформу, максимально підтримаємо об’єднані громади. Приклад їхніх досягнень буде найкращим стимулом для інших об’єднувати зусилля, а отже — сприятиме реформі в цілому
», — зазначив Перший заступник Міністра.

У свою чергу, директор Швейцарського бюро співробітництва Хольгер Тауш та голова Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва Фелікс Гутцвіллер висловили високу оцінку спільно проведеній роботі та засвідчили готовність до подальшого сприяння реформам в Україні.

19.04.2016 - 14:26 | Views: 14219
Разом ми подолали опір реформі, і тепер більшість підтримує децентралізацію — В’ячеслав Негода подякував Швейцарському уряду за співпрацю

Attached images:

Tags:

V.Nehoda DESPRO

Source:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...