Процес утворення територіальних громад в ОДА обговорюють разом з керівниками місцевої влади у районах Херсонщини

В обласній державній адміністрації розпочали проведення ряду робочих нарад з питань добровільного об’єднання територіальних громад області.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв зустрівся з головами райдержадміністрацій, районних рад та сільськими головами Верхньорогачицького, Великолепетиського, Великоолександрівського, Високопільського та Нововоронцовського районів Херсонщини.
Під час зустрічей обговорили перспективний план розвитку територій для утворення спроможних об’єднаних територіальних громад.

Слід зазначити, що керівництво ОДА прагне почути від представників районної влади області власні пропозиції щодо покращення соціальної, гуманітарної сфер та розвитку інфраструктури населених пунктів. Тому було запропоновано розробити попередні розрахунки спроможності новоутворених громад.

Голови райдержадміністрації зазначили, що багато питань та непорозуміння з місцевими мешканцями виникає через їх непоінформованість. Тому Ігор Шепелєв запропонував найближчим часом провести ряд виїзних зустрічей з громадами для обговорення їх бачення щодо добровільного об’єднання територіальних громад області.

«Наша основне завдання полягає у проведенні моніторингу ситуації щодо готовності мешканців до утворення територіальних громад, саме тому вони мають самі надати власні добровільні рішення та пропозиції», – акцентував увагу Ігор Шепелєв.

Вже завтра, 6 квітня, в облдержадміністрації продовжиться проведення таких робочих нарад з іншими представниками районної влади Херсонської області.

Область:

Херсонська область

Source:

«Скіфія»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...