Запорізька облрада фінансово простимулювала 6 новостворених територіальних громад

Запорізька облрада створює сприятливі умови для сталого соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області, що були утворені в 2015 році. Так, депутати облради під час 3-ї позачергової сесії майже одностайно висловились за схвалення Програми підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області на 2016 рік. Вона, з окрема, передбачає виділення цього року із обласного бюджету 5-ти млн. грн. на поліпшення базової інфраструктури об’єднаних територіальних громад Запорізької області.

Кошти (а це по 833 тис. грн. на кожну громаду) можуть бути використані на створення та модернізацію інфраструктури громад. Перелік заходів затверджуватиметься розпорядженням голови обласної державної адміністрації за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою і постійною комісією обласної ради з питань бюджету.

Найбільш активно за ухвалення Програми підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області виступали депутати облради Дмитро Майстро, Станіслав Чередніченко, Артем Попов, Ярослав Гришин, Катерина Луценко, Сергій Ткаченко, Сергій Грачов.

На переконання першого заступника голови Запорізької облради Єгора Семенкова, який разом із постійною депутатською комісією з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою займається впровадженням децентралізаційної реформи в Запорізькій області, така підтримка стане підґрунтям для розвитку вже утворених громад і стимулом для об’єднання заради спроможності інших територій.

Область:

Запорізька область

Source:

Сайт Запорізької обласної ради

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024