Найближчими тижнями маємо прийняти рішення про передачу земель поза населеними пунктами у власність об'єднаних громад, - Володимир Гройсман (відео)

Найближчими тижнями маємо прийняти рішення щодо передачі земель поза межами населених пунктів у власність об’єднаних громад та в управляння громадам, які не об’єдналися.

Про це сказав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Парламенту 1 квітня 2016 року.

«Місцеві ради мають розпоряджатися землею без будь-яких чиновників адміністрацій. Це буде ще один крок до децентралізації», - сказав голова Парламенту. 

На своїй сторінці у Facebook Володимир Гройсман зазначив:

«Два роки тому, 1 квітня 2014 року, була затверджена концепція реформування місцевого самоврядування в Україні. В той час як щойно призначений Віце-прем'єр-міністр я був одним з ініціаторів цієї реформи, вірив в успіх децентралізації і переконував колег її підтримати. Так почали створюватися територіальні громади і зараз ми вже бачимо, що це були правильні рішення.

Ми передали повноваження від центру на місця, громади отримали можливість затверджувати бюджет, не чекаючи прийняття бюджету країни, робити середньострокове планування і визначати видатки на розвиток власної території. А це означає - мати гроші на зарплати, нові дороги, лікарні, школи і дитсадки і якісну інфраструктуру кожного місті і села.

Децентралізація вже продемонструвала позитивні результати для людей і має набирати обертів. Тому закликав сьогодні колег-депутатів підтримати рішення щодо передачі у власніть об'єднаних територіальних громад земельних ділянок, які знаходяться поза межами цих територіальних громад. А там, де громади поки що не об'єднались, - дати їм землю в управління».

01.04.2016 - 13:39 | Views: 13882
Найближчими тижнями маємо  прийняти рішення про передачу земель поза населеними пунктами у власність об'єднаних громад, - Володимир Гройсман (відео)

Video:

Tags:

Volodymyr Groysman land

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...