Перший форум агломерацій відбудеться у Львові 17-18 жовтня: останні дні реєстрації

Громади України запрошують на перший форум агломерацій 17-18 жовтня. Реєстрація триває до 16 жовтня, участь безкоштовна.

Серед кейсів — досвід агломерацій Брно (Чехія), Верхньо-Сілезької (Польща), Базель (Швейцарія) та Берлін (Німеччина). До обговорення на форумі запрошені представники профільного Міністерства, народні депутати, міські, селищні і сільські голови і представники ОМС громад найбільших потенційних агломерацій, представники європейських агломерацій, донорських організацій, експертної спільноти.


Форум відбудеться в рамках проєкту «Зміцнення доброго демократичного врядування у Львівській агломерації», що впроваджується Асоціацією «Львівська агломерація» за грантової підтримки Ради Європи у межах Програми «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні».

Нагадаємо, що торік офіційно було створено асоціацію «Львівська агломерація». Вона стала другою в Україні та першою, яка за підтримки Ради Європи, розробила Стратегію розвитку.

«Дехто вважає, що агломерація чи метрополія – це приєднання навколишніх населених пунктів до великого міста. Насправді, ситуація є протилежною – це можливість вибудувати «малим» громадам рівноправну та взаємовигідну співпрацю без загрози поглинання з боку «великої». Маючи формулу добровільного об’єднання громад навколо Львівської громади, можна претендувати на статус міжнародного мегаполісу із високим інвестиційним потенціалом для транснаціональних компаній», - наголосив виконавчий директор асоціації «Львівська агломерація» Роман Кізима.

Відтак мета першого форуму агломерацій – розробка якісних проєктів рішень для майбутнього розвитку, підвищення рівня співпраці та засвоєння європейського досвіду. Зокрема будуть представлені напрацювання агломерацій Брно (Чехія), Верхньо-Сілезької (Польща), Базель (Швейцарія) та Берлін (Німеччина).

До обговорення на форумі запрошені представники профільного Міністерства, народні депутати, міські, селищні і сільські голови і представники ОМС громад найбільших потенційних агломерацій, представники європейських агломерацій, донорських організацій, експертної спільноти.

Тематичні панелі будуть присвячені:

  • прикладам співпраці громад в українських і європейських агломераціях;
  • розвитку економічного потенціалу агломерацій, розбудові індустріальних парків і залученню інвестицій;
  • викликам, пов’язаним із вирішенням спільних інфраструктурних проблем;
  • перспективам законодавчого врегулювання функціонування агломерацій і державної підтримки їх розвитку.

Не менш важлива законотворча діяльність у цій сфері. Концепцію закону про агломерації обговорять на форумі. 

Views: 97
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: