МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці
МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних установ Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга та заступник керівника Офісу Президента України Віктор Микита.


Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства закордонних справ України.

У розмові Андрій Сибіга підкреслив, що реформа місцевого самоврядування та децентралізація владних повноважень стали основою для розвитку міжнародної міжмуніципальної і міжрегіональної співпраці.

«Налагодження співпраці між Україною та країнами світу на рівні регіонів та громад є частиною зовнішньої політики України та пріоритетів, визначених Президентом України Володимиром Зеленським. Україна має гарну основу для такої співпраці — реформу децентралізації та адміністративно-територіальну реформу. Це складові стійкості, яку Україна продемонструвала в роки повномасштабнного вторгнення. Розвиток міжнародної співпраці між регіонами дозволить посилити цю стійкість», — сказав глава МЗС.

Міністр наголосив на важливості досягнення конкретних угод щодо співпраці на рівні міст-побратимів і регіонів-побратимів, а також розвитку ініціативи патронату окремих країн над відбудовою українських регіонів.

Учасники наради обговорили сприяння розвитку співпраці українських регіонів як напряму з потенційними регіонами та містами-побратимами, так і через асоціації міст та регіонів.

Міністр Андрій Сибіга також поінформував про структурні зміни в МЗС, покликані зробити міжнародну міжрегіональну співпрацю системною та орієнтованою на результат.

Фото: Міністерство закордонних справ України

Views: 91
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: