Пиріг Незалежності. Чому головне свято країни немає сталої кулінарної традиції
Пиріг Незалежності. Чому головне свято країни немає сталої кулінарної традиції

15 серпня о 12:00 ініціативна група відомих експертів, рестораторів та комунікаційників представить проект «Пиріг незалежності».


Представлення громадської ініціативи відбудеться в Українському кризовому медіа центрі, Європейська площа 1, Український Дім.

Головна мета проекту - відтворити або створити гастромічну традицію для кожної родини підготувати пиріг на День незалежності й заохотити інших до такої традиції.

Свято завжди починається з родини. Головне зі знакових свят нашої країни – День Незалежності – досі немає певного пізнаваного гастрономічного образу. Ініціативна група переконана, що окрім державних урочистостей та відзнак, кожна родина робить цей день святковим завдяки домашнім традиціям. Тому й зʼявилася така ініціатива, яка точно потребує підтримки всіх активних й небайдужих людей.

Автори проекту й учасники презентації:

  • Олена Брайченко, дослідниця гастрономічної культури, засновниця їzhakultura;
  • Лариса Латипова, партнерка проєкту реставрації української кухні за першими кулінарними книгами Авторська Кухня Українська, засновниця гастроклубу «Дівчата»;
  • Євген Клопотенко, шеф-кухар, ресторатор, популяризатор нової української кухні;
  • Наталія Ємченко, членкиня наглядової ради Фонду Ріната Ахметова, директорка зі зв’язків із громадськістю та комунікацій SCM.
Views: 341
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: culture
Read more: