Шість громад Одещини об’єднують зусилля для реалізації спільних проектів
Шість громад Одещини об’єднують зусилля для реалізації спільних проектів

Спільне управління відходами та пошук проєктів міжнародної технічної допомоги і залучення інвестицій – перші напрямки роботи нового партнерства між шістьма громадами Одеської області. Меморандум про співпрацю днями підписали Чорноморська, Великодальницька, Великодолинська, Дальницька, Кароліно-Бугазька та Овідіопольська територіальні громади.


Сторони домовились про об’єднання зусиль у розробці та реалізації спільних проєктів і програм соціально-економічного розвитку у галузях екології та охорони довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва і бізнесу, культури, туризму, спорту та громадянського суспільства.

Хоч меморандум – це документ, який засвідчує лише наміри сторін і юридичної сили не несе, все ж зроблений крок може сприяти появі конкретних договорів про співробітництво між громадами. Саме співробітництво громад дає можливість об’єднувати кадрові, фінансові, майнові ресурси для вирішення спільних проблем громад.


Нагадаємо, Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України проводить системну роботу над удосконаленням законодавчої основи співробітництва територіальних громад. Так, 15 липня відбулися Конгресові слухання проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку співробітництва територіальних громад». А вже 17 липня у Верховній Раді України документ зареєстровано за №11412 . Законопроект – результат співпраці народних депутатів – представників парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і cтійкості в Україні».

Більше про співробітництво громад – у секторальній рубриці порталу «Децентралізація».

 

 

Views: 404
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: