Красносільська громада здійснює дитячі мрії завдяки підтримці міжнародних партнерів
Красносільська громада здійснює дитячі мрії завдяки підтримці міжнародних партнерів

Здійснення дитячих мрій нині має особливе значення. Завдяки спільним зусиллям швейцарсько-українського проєкту DECIDE та Красносільської громади вдалося втілити в життя низку проєктів, які вже змінили шкільне життя на краще.


Команда Проєкту DECIDE зустрілась з головою громади Мариною Архірій та її командою, головою Наглядової ради закладів освіти громади, створеною в межах проєкту. Також завітала в школи громади, поспілкувалась з педагогічними колективами та учнями з Красносільського ліцею і Корсунської гімназії. Та, звісно ж, побачила результати втілення проєктів «Шкільний бюджет на дитячі мрії».

 

 

Завдяки ініціативі «Громадський бюджет на дитячі мрії» Проєкт втілив у реальність 5 дитячих проєктів загальною вартістю 875 тисяч грн. Тепер на шкільному подвір’ї Корсунського НВК є місце, де проводяться зустрічі з батьками, заходи та уроки просто неба — лаунж-зона «Подвір’я комунікації». Тут облаштовані зони з лавами та столами під парасолями, зона активного відпочинку, стіна творчості, літній кінотеатр та дослідницький куточок із клумбами.

 

 

У Кубанському ЗЗСО з'явився сучасний спортивний майданчик, де учні можуть займатися спортом на свіжому повітрі. Тут можна грати у футбол, баскетбол, волейбол, теніс та бадмінтон.

 

 

Павлинський НВК облаштував простір інтелектуального розвитку. Тепер тут є нові меблі, комп’ютери та книжкові полиці. А ще у закладі відновили укриття у межах ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА». На його ремонт та облаштування DECIDE виділив понад 1,4 млн грн на обладнання та меблі, зокрема й для цифрового хабу, а громада профінансувала ремонт та долучилася до оздоблення інтерʼєру.

У Красносільському ЗЗСО відкрили інноваційну STEM-лабораторію, де учні можуть займатися 3D-моделюванням, проводити досліди та розвивати технічні, інженерні, дизайнерські та математичні навички. Лабораторія оснащена 3D-принтером, 3D-сканером, 3D-ручкою та спеціальним конструктором для винахідників.

 

 

У проєкті DECIDE переконані, що ці чудові ініціативи є яскравим прикладом того, як спільними зусиллями можна долучити дітей до відновлення країни і розвитку громади навіть у найскладніші часи.

Views: 797
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: education
Read more: