Освіта, культура, молодіжні проекти – ось звідки починається економіка. Верхньодніпровськ та Бохольт тепер побратими
Освіта, культура, молодіжні проекти – ось звідки починається економіка. Верхньодніпровськ та Бохольт тепер побратими

Верхньодніпровська громада та місто Бохольт (Федеральна Республіка Німеччина)  домовилися про солідарне партнерство. Відповідну Угоду сторони підписали днями в Німеччині.


Про це «Децентралізації» повідомив Верхньодніпровський міський голова Геннадій Лебідь.

«Це перше міжнародне партнерство Верхньодніпровської громади. Ми тривалий час йшли до нього, оскільки прагнемо досягти дієвого результату, передусім, набуття знань і досвіду в сфері євроінтеграції. Усвідомлюємо, що з часом це стане інструментом для нашої громади залучати  додаткові ресурси на розвиток  через різноманітні європейські програми, які діють зараз для України, і ті, які стануть доступними з часом», - прокоментував Геннадій Лебідь.

У підписаній Угоді йдеться, що «Взаємна підтримка під час надзвичайних ситуацій і криз є важливою частиною міської дипломатії. Обидва міста солідарні і підтримують одне одного в межах своїх повноважень і можливостей. Через нинішню надзвичайну гуманітарну ситуацію в Україні, це солідарне партнерство спочатку зосереджено на підтримці міста Верхньодніпровська з боку міста Бохольт, громадянського суспільства та інших суб’єктів».

«Бохольт вже зараз надає підтримку Верхньодніпровській громаді. Вдячний меру Томасу Керхоффу. Ми справді відчуваємо надійну опору збоку громади Бохольта і сподіваємося розширити цю співпрацю на сфери освіти, культури, розвиткових проектів для молоді наших громад. Це  ті сфери, звідки насправді починається економіка, без розвитку якої досягти перемоги у війні буде складно», - додав Верхньодніпровський міський голова.

 

Він закликав громади не зупинятися перед труднощами, які стають на шляху розвитку міжнародного міжмуніципального партнерства, наголошуючи, що саме міжнародне партнерство відкриває двері до нових успішних проектів.

«Так, триває страшна війна, щодня гинуть люди і щодня непоправні втрати, руйнування, не кажу вже про кадрові проблеми в органах місцевого самоврядування. Але залишати ситуацію такою, як є, ми не маємо права. Ми починали з формування громад на новій територіальній основі з більшими повноваженнями і ресурсами, ніж коли-небудь мали. Так закладалася нова філософія місцевого самоврядування, яке найближче до людей, щоб могти ефективно вирішувати питання їх потреб. То маємо довести, що це все не намарно. І кожна громада, яка є невід’ємним пазлом держави Україна, здатна попіклуватися про своїх людей», - сказав Геннадій Лебідь.

 

Views: 472
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: