Міжнародне партнерство: Калуш і Меджибіж заклали основи співпраці із зарубіжними муніципалітетами
Міжнародне партнерство: Калуш і Меджибіж заклали основи співпраці із зарубіжними муніципалітетами

Калуська громада Івано-Франківської області розвиває міжнародне партнерство. Днями у Швеції громада уклала меморандуми про співпрацю з двома зарубіжними містами - шведським містом Векше та фінським — Лог’я.


«Сюди ми завітали на запрошення шведської сторони разом із представниками муніципалітету Лог’я (Фінляндія). Цей візит є особливим для кожного з нас, адже ми тривалий час напрацьовували співдружні тристоронні відносини між нашими громадами, щоб укріпити їх підписанням угоди про побратимство. Радіємо, що нам вдалося офіційно об’єднати зусилля трьох потужних муніципалітетів», – зазначив міський голова Калуша Андрій Найда.

За його словами, співпраця між сторонами відбуватиметься у сферах культури, молодіжної політики, бізнесу та енергоефективності.

А тим часом Меджибіжська громада Хмельницької області підписала меморандум про співпрацю з польським містом Костшин-над-Одрою.

Як повідомляє офіційний сайт Меджибізької селищної ради, меморандум окреслює широкий спектр напрямків співпраці, обміну досвідом, закладає основи для нових спільних проєктів та якісного розвитку попередніх напрацювань.

 

 

Нагадаємо, народний депутат України Віталій Безгін, який представляє парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування,  закликав органи місцевого самоврядування територіальних громад активно працювати над розвитком мережі міжнародного партнерства, і над завданнями євроінтеграції. За його словами, - це програми міжнародної підтримки найближчі роки стануть основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

За даними ГО «Товариство дослідників України», 323 громади уклали 1664 угоду з муніципалітетами 75 країн світу. Павло Остапенко, керівник громадської організації, рекомендує громадам укладати безстрокові угоди про співпрацю із зарубіжними муніципалітетами.

Щоб допомогти громадам розвивати міжнародне партнерство, В’ячеслав Негода, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України заявив, що Конгрес спрямував до Уряду протокольне рішення щодо створення інституційної системи організації процесу підтримки євроінтеграції як в системі виконавчої влади, так і в системі місцевого самоврядування.

 

Views: 658
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: