Новації Закону про службу в ОМС: коментарі та порівняльний аналіз (посібник)
Новації Закону про службу в ОМС: коментарі та порівняльний аналіз (посібник)

Програма Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і cтійкості в Україні» у співпраці з Асоціацією міст України та в координації з НАДС підготували посібник «Новації закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі та порівняльний аналіз».


Закон України від 2 травня 2023 року № 3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування» був оприлюднений 20 липня 2023 року. Він став черговим досягненням децентралізації публічної влади та реформи місцевого самоврядування, імплементації положень Європейської хартії місцевого самоврядування. Закон містить багато нововведень, спрямованих на організаційне зміцнення місцевого самоврядування.


 

Основне завдання цього посібника — ознайомити посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, інших зацікавлених осіб із широким переліком нововведень, які передбачає новий Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування», і пояснити їхню загальну логіку.

Посібник дозволить належним чином порівняти службу в органах місцевого самоврядування за чинним і новим законами, а також із Законом України «Про державну службу». Завдяки цьому заінтересовані особи зможуть проаналізувати відповідні зміни, спланувати діяльність із підготовки до набрання чинності новим Законом.

 

 

Детальні пояснення нового Закону автори посібника планують підготувати після завершення Національним агентством України з питань державної служби підготовки основного масиву типових положень і порядків, передбачених новим Законом, аналізу перших відгуків і питань про новий Закон і цей посібник.

У посібнику використано законодавство станом на 1 грудня 2023 року. Оскільки впровадження нового Закону передбачено через шість місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні, то в ньому не проаналізовані й не порівняні норми законодавства, які визначають особливості правового регулювання служби в ОМС і державної служби в період дії воєнного стану.

Переглянути посібник (PDF, 1,8 МБ)

Views: 7223
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: service in local self-government
Read more: