DECIDE готує менторів з розробки стратегій розвитку закладів професійної освіти
DECIDE готує менторів з розробки стратегій розвитку закладів професійної освіти

Інструменти стратегічного планування та розвитку закладу освіти опановували 20 обраних менторів, які вже найближчим часом будуть супроводжувати пілотні заклади професійної (професійно-технічної) освіти (ЗПТО) у процесі розроблення власних стратегій інституційного розвитку.


Для них експерти Швейцарсько-українського проєкту DECIDE у квітні 2024 року провели перший з серії тренінгів для менторів із розроблення стратегій розвитку ЗПТО. На учасників чекав інтенсив зі стратегічного планування, безліч цікавих практичних завдань та презентація власних напрацювань.

Так, ментори дізналися:

  • які основні етапи розробки стратегії ЗПТО;
  • на що варто звернути увагу під час створення стратегії;
  • як робити стратегічний аналіз ЗПТО;
  • як працювати з даними при плануванні розвитку закладу освіти та  які є джерела даних для стратегічного аналізу;
  • що потрібно ЗПТО для розвитку у сучасних умовах та ще багато цікавого і корисного.

Під час практичної частини учасник аналізували зовнішні фактори впливу для закладів профтехосвіти, вчились працювати з інфографікою та візуалізували дані, отримані з різних джерел.

Упродовж 2024 року ментори супроводжуватимуть 10 партнерських закладів в Полтавській, Одеській, Івано-Франківській, Львівській, Чернігівській та Київській областях.

Уже найближчими місяцями вони допоможуть командам ЗПТО провести стратегічний аналіз, працюватимуть зі SWOT аналізом, спільно напрацюють стратегічне бачення розвитку закладів профтехосвіти.

І найважливіше – ментори згуртують команди ЗПТО, громадськість та бізнес довкола розвитку цих закладів освіти.

Також за результатами усієї роботи будуть розроблені методичні рекомендації щодо розробки стратегій розвитку ЗПТО, які будуть опубліковані в тому числі на порталі «Децентралізація».

Views: 1276
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: education
Read more: