Особливості розподілу освітньої субвенції у 2024 році - коментар експертки МОН
Особливості розподілу освітньої субвенції у 2024 році - коментар експертки МОН

Анастасія Софієнко, керівниця експертної групи з бюджетування Міністерства освіти і науки України, в деталях описала особливості розподілу освітньої субвенції у 2024 році.


Відеозапис презентації:

 

 

Формула розподілу освітньої субвенції спрямована на підвищення якості освіти через стимулювання органів місцевого самоврядування до оптимізації неефективної мережі шкіл. Розрахунок обсягу субвенції здійснюється на основі навчальних планів, середньої заробітної плати вчителя, розрахункової наповнюваності класів

Підготовка розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетам на 2024 рік проходила в складних умовах війни, масових внутрішніх міграцій вчителів та учнів, пріоритетності підтримки безпекового сектору.

Другий рік поспіль здійснено збір персональних даних учнів закладів загальної середньої освіти для відстеження міграції учнів.

Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International) бере участь у підтримці процесу децентралізації в Україні з 2015 року. Одним із ключових завдань проекту була допомога Міністерству освіти і науки України (МОН) у процесі розробки, аналізу, перевірки, впровадження та коригування формули розподілу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Це важливе, але складне завдання було покладене на МОН у 2015 році, коли Україна розпочала процес децентралізації.

Views: 3774
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: education
Read more: