Ще дві угоди додалося до скарбниці міжнародного партнерства громад
Ще дві угоди додалося до скарбниці міжнародного партнерства громад

Самгородоцька громада Вінницької області та громада Яворніце (Краловецький край, Чеська Республіка) підписала Меморандум про співпрацю.  Документ своїми підписами засвідчили голова Самгородської громади Сергій Лановик та   староста села Яворніце Властіміл Заховал.


Двостороння угода передбачає розвиток міжнародних відносин, культурних і соціальних зв’язків.

Сторони домовилися розвивати комунікацію між місцевою владою та неприбутковими організаціями, спільно втілювати інвестиційні та інноваційні ініціативи.

Також днями Тлумацька громада Івано-Франківської області та муніципалітет Кірхлінтельн (Федеративна Республіка Німеччина) підписали Договір про солідарне партнерство. Представники української та німецької сторін висловили впевненість в тому, що тісна співпраця між обома сторонами, яка виникла з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, буде й надалі успішно розвиватися у всіх сферах життя громад.

 

 

Міжнародне партнерство громад є взаєморозвиваючою і взаємовигідною перспективою. Для українських громад таке партнерство, в першу чергу, сприятиме євроінтегрційним процесам і створює можливості для втілення спільних проєктів з розвитку за кошти європейських структурних фондів.

Раніше, народний депутат України Віталій Безгін заявляв про те, що територіальні громади України, розвиваючи міжнародні міжмуніципальні партнерства, мають вийти на рівень реалізації спільних проектів із зарубіжними муніципалітетами, в тому числі за рахунок коштів європейських структурних фондів – це чи не єдина можливість розвиватися в умовах, при яких більшість коштів бюджетів всіх рівнів спрямовані на оборону і захист країни.

На думку керівника Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслава Негоди, основні завдання, які має забезпечувати міжнародне міжмуніципальне партнерство громад – народна дипломатія; економічна співпраця, пошук бізнес-партнерів; обмін міжмуніципальним досвідом, взаємодія з українцями, які вимушено покинули територію України; гуманітарна підтримка; євроінтеграція.

За даними ГО «Товариство дослідників України» мережа міжнародного міжмуніципального співробітництва територіальних громад налічує 1626 партнерств у 62 країнах світу.

Все про міжнародне партнерство громад – на порталі «Децентралізація» у рубриці «Партнерство задля відновлення та розвитку».

Views: 446
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: