Масштабна ініціатива від U-LEAD допомагає у відновленні 100 постраждалим від війни громадам

 

З жовтня 2023 року Програма «U-LEAD з Європою» спільно з Міністерством відновлення за фінансової підтримки німецького уряду впроваджує ініціативу «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах». Її перша частина — надання громадам транспортних засобів. Друга – необхідних для відбудови інструментів. Завдяки проєкту 100 постраждалих від війни громад отримають транспортні засоби, а також набори інструментів, що складаються з 16 предметів, серед яких: два генератори, два LED-прожектори, один бетонозмішувач, бензопили, перфоратори, ударні шурупокрути, кутові шурупокрути, моторна шліфувальна машина або електродриль.

 

Сумщина та Харківщина — допомога надійде до 29 громад

 

Йдеться про 12 громад із Сумської та 17 громад із Харківської області.

За словами керівниці Регіонального офісу U-LEAD Марини Лобової першу частину допомоги на Сумщині вже отримали Великописарівська, Тростянецька, Охтирська, Свеська громади:

«Ми раді, що громади з Сумщини отримають цю допомогу від U-LEAD. Щодо інших громад, які ми не називаємо враховуючи безпекові питання — вони також отримають транспортні засоби, які, сподіваємося, будуть помічними у забезпеченні їхньої життєдіяльності у цей складний час».

Охтирська міська громада на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомила про доставилення у Охтирку вантажного Citroen:

«Така допомога від міжнародних партнерів є дуже вагомою для нашої громади та її жителів. Надалі будемо визначати з нашими європейськими колегами напрями для розвитку подальшої співпраці», — цитують у публікації міського голову Охтирки Павла Кузьменка.

Авто доставлено й до Тростянця. У повідомленні Тростянецької міської ради на офіційній сторінці у Facebook цитують голову громади Юрія Бову:

«Новий автомобіль буде використано для потреб комунальників. Автомобіль вмісткий, тому ідеально підійде для підвезення робітників та спецобладнання на виконання виробничих завдань. Після окупації без жодної одиниці транспорту залишилося наше комунальне підприємство «Тростянецьке ЖЕУ». Можливо, передамо авто саме цьому підприємству. Рішення щодо розподілу прийматиме виконавчий комітет».

Також, міський голова Тростянця від імені усіх жителів громади подякував Програмі U-LEAD за ефективне партнерство, небайдужість, за «дружнє плече» у скрутну хвилину.

На Харківщині допомогу отримали Дергачівська, Донецька, Золочівська, Савинська, Оскільська та Шевченківська. Про це зазначила Оксана Черкас, керівниця місцевого Регіонального офісу U-LEAD:

«Інші громади області, які беруть участь в цій ініціативі, також незабаром отримають транспортні засоби та інструменти, які зможуть використовувати для забезпечення відновлення життєдіяльності їхніх територій. Для нас важливо, що у такий складний для країни час, Програма U-LEAD може надавати громадам необхідну підтримку».

При отриманні першої частини допомоги Донецький селищний голова Анатолій Наздрачов зазначив:

«Ми отримали автобус Fiat, який плануємо використовувати за різними призначеннями: це і перевезення будівельників у населенні пункти постраждалі від обстрілів, це й організовані поїздки до центру крові, а також – використання автобусу як соціального. Це прискорить відновлення об’єктів комунальної власності, які зазнали пошкоджень в наслідок збройної агресії росії та підвищить якість послуг для мешканців громади. Велика подяка Програмі U-LEAD за цю підтримку».

Шевченківська громада на своєму офіційному сайті дякує міжнародним донорам за підтримку та допомогу й повідомляє: «Громада отримала універсальний автомобіль Citroen, розрахований на 7 пасажирських місць і обладнаний кузовом для перевезення вантажів. Його буде закріплено за відділом житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури і благоустрою для виконання робіт з благоустрою».

За інформацією очільниці Савинської військової адміністрації Оксани Супрун, отриманий від Програми U-LEAD автомобіль Citroen буде використовувати КП ЖКГ «Савинське».

 

Дніпропетровщина — допомогу отримають десять громад

 

Автобуси надійшли вже у чотири. Про отримання розповіла на своїй сторінці Марганецька міська громада:

«Завдяки цьому необхідному транспорту відтпер є змога оперативніше реагувати на виклики громадян, житло яких постраждало внаслідок збройно агресії російської федерації. Мікроавтобус задіяний для виїздів профільних комісій управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, які працюють у місцях ворожих прильотів та обстрілів, проводять обстеження постраждалих будинків та приміщень».

Голова Маломихайлівської громади Анатолій Зайцев у пості зазначив:

«Щиро вдячні за довіру та неоціненну допомогу! Надіємося, що наша співпраця з міжнародними партнерами даватиме й надалі такі ж позитивні результати!»

У Запорізькій області чотири з 12 громад отримали та вже встигли прилаштувати до роботи транспорт від U-LEAD. Перші автобуси передали громадам регіону, які зазнали серйозних руйнувань внаслідок російської агресії. Наприклад, автобусом в рамках Ініціативи вже користується Преображенська громада, в якій ним доставляють гуманітарну допомогу для мешканців:

«Ми дуже вдячні «U-LEAD з Європою» за постійну підтримку нашої громади. З моменту добровільного об’єднання Програма надає нам знання та підвищує професійний рівень наших співробітників. З початку війни першими надали громаді техніку (навантажувач та освітлювальний прилад) та забезпечили баки для води та генератори. Зараз громада отримала транспортний засіб, яким можна возити вантажі, але і можна пересуватися співробітникам з метою забезпечення послугами мешканців», — зазначив начальник Преображенської сільської військової адміністрації Володимир Сідун.

Від імені громади він передав Програмі U-LEAD слова вдячності.

 

 

Вільнянська громада у лютому отримала для соціальних потреб транспортний засіб — Ford Transit Trend Kombi, яка має 9 місць для сидіння.

«В часи війни та відбудови робота Програми позитивно впливає на життя українців, оскільки U-LEAD розвиває спроможність громад приймати інклюзивні та прозорі рішення, надавати якісні місцеві послуги та втілювати в життя ефективні політики місцевого розвитку. U-LEAD продовжує надавати важливі знання, консультації, а також предмети обладнання, які допомагають українським громадам справитися з наслідками війни та підсилити їхню стійкість у середній та довгостроковій перспективі», — зазначається на сайті Вільнянської громади.

 

Київщини і Чернігівщина — вже сім громад з цих областей отримали допомогу

 

Чернігівські громади, Кіптівська та Новобасанська, отримали вантажні автомобілі, що стануть необхідною допомогою у відновленні соціальної інфраструктури, освіти та медицини для обох. Також їх задіють у роботах з благоустрою населених пунктів. Адже у багатьох громадах Чернігівщини досі тривають відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнали пошкоджень та руйнувань в березні 2022 року внаслідок російської збройної агресії.

«Найближчим часом, після оформлення відповідних реєстраційних та дозвільних документів, цей транспортний засіб активно працюватиме на відновлення соціальної інфраструктури громади, зокрема закладів освіти та медицини, а також на роботах по благоустрою населених пунктів громади», — зазначають у Новобасанській громаді.

 

 

А на Київщині Іванківська та Макарівська громади отримали пасажирські мікроавтобуси, які стануть у нагоді і школам, і соціальним службам. Бородянська, Поліська та Великодимерська ТГ також отримали вантажні авто Peugeot 35 Heavy L3. Їх передали комунальним службам громад, яким такого транспорту дуже бракує.

«Отримане авто буде важливим ресурсом для впровадження змін, розвитку та зміцнення місцевого самоврядування в Бородянській громаді. Дякуємо всім учасникам цього важливого проєкту за спільні зусилля», — відзначила в. о. Бородянського селищного голови Ірина Захарченко.

 

Миколаївщина — 12 громад області

 

Між U-LEAD та 12 громадами області підписано меморандум, згідно якого вони отримають 28 одиниць техніки, серед яких 20 мікроавтобусів.

Як розповів керівник регіонального офісу U-LEAD у Миколаївській області Олег Ільницький, автомобілі вже надішли у дві територіальні громади – Первомайську та Радсадівську. Отримані транспортні засоби використають для вирішення гуманітарних питань: підвезення питної води, продуктів харчування, засобів першої необхідності та іншого. Завдяки цим автомобілям фахівці з громад можуть оперативніше реагувати на виклики та потреби своїх жителів.

Нагадаємо, що громади Миколаївщини отримували через U-LEAD спеціальну техніку і раніше. У 2022 році в 31 громаді області отримали 13 навантажувачів, 218 генераторів, 15 ріжучих машин та інше обладнання.

«Отримана техніка від U-LEAD надає більше можливостей щодо реагування на сьогоднішні виклики та ліквідації наслідків бойових дій у громадах Миколаївщини», – підсумував Олег Ільницький.

Views: 583
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: U-LEAD
Read more: