Волинська та Одеська області стали партнерами Проєкту UCORD
Волинська та  Одеська області стали партнерами Проєкту UCORD

Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, розширює географію діяльності ще на дві області: Волинську та Одеську.


За результатами відбору додаткових партнерських областей, після проведеного ретельного оцінювання представниками міжнародної експертної панелі та проєкту UCORD,  Волинська та Одеська області визначені партнерськими регіонами проєкту.

Агенції регіонального розвитку (АРР) цих областей отримають від проєкту UCORD базове інституційне фінансування протягом трьох років.

Окрім цього, відібрані області матимуть консультативну підтримку від проєкту UCORD для впровадження та координації за допомогою АРР процесів планування відновлення на обласному й місцевому рівнях, технічну підтримку для розробки Комунікаційної стратегії розвитку АРР, а також можливість проходження навчальних програм і міжрегіональних та міжнародних обмінів досвідом.

На додаток до згаданого, у відібраних двох пілотних партнерських областях проєкт UCORD реалізовуватиме флагманські проєкти із водопостачання, водовідведення, управління відходами, а також інноваційні проєкти у сфері культури й культурних індустрій.

Відтепер проєкт UCORD працюватиме у шести українських областях: Волинській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській та Сумській.

Попереду для усіх пілотних агенцій регіонального розвитку - утвердження своєї ролі стратегічних провідників та фасилітаторів відновлення та регіонального розвитку, здатних визначати пріоритети, формувати партнерства, залучати інвестиції для розкриття та реалізації потенціалу областей сповна.

 

Views: 2627
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: regional development
Read more: