Віртуальна мандрівка в майбутнє: Глибоцька громада Чернівецької області

Канатне містечко та скеледром, зони тихого відпочинку, гри в шахи, а ще тенісні столи, міністадіон, вуличні тренажери, парклет, навчальна зона, дитячі майданчики та скейт-парк. Таким мріють зробити центральний парк у Глибоцькій громаді Чернівецької області.

 

 

Раніше на цьому місці були непотрібні та іноді небезпечні конструкції, а частина парку заросла чагарниками. Загалом це місце складно назвати комфортним. Великий центральний парк, який колись був улюбленим місцем відпочинку в громаді, з кожним роком занепадав через відсутність фінансування.

Що там є зараз? Сьогодні тут вже є мультифункціональний майданчик, а також скейт-парк, який молодь реалізувала за сприяння Програми USAID DOBRE. Свою мрію про відродження парку громада описала для конкурсу від Програми USAID DOBRE і отримала підтримку у виготовленні дизайну парку. Протягом трьох місяців спільно з консультантами від Програми робоча група громади провела кілька сесій обговорень, зібрала понад 200 пропозицій від жителів і отримала дизайн-пакет рішень відродження парку.

Коли проєкт реалізують? Селищна рада прийняла рішення здійснювати реалізацію поетапно протягом трьох років.

Віртуальна відеомандрівка в майбутнє показує проєкт парку, що стане місцем зустрічі для людей різного віку та інтересів, сприяючи взаєморозумінню та соціальній єдності в громаді. Парк стане не лише місцем відпочинку, а й освітнім простором, де діти та дорослі можуть займатися спортом, тенісом, шахами, скеледромом і в спеціалізованих зонах парку.   

«Інвестування в громадські простори, такі як наш парк, надсилає потужний сигнал мешканцям громади про віру в майбутнє та непохитність громади навіть у найскладніші часи. Це допомагає підтримувати моральний дух і дає надію на краще майбутнє», – вважають у громаді.

Views: 2074
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: infrastructure
Read more: