Токмачани обирають один з трьох варіантів об’єднання

Питання: жити по-старому чи переходити на новий рівень якості життя – для жителів Токмаку вже не стоїть. Обравши курс на децентралізацію, найактивніші мешканці території обирають з таких варіантів об’єднання тергромад: 1 район – 1 громада (Токмацька міська територіальна громада, яка охопить 6 сільських рад та місто Токмак), Новенська сільська територіальна громада та місто Токмак + Остриківська сільська рада (таку пропозицію висунули представники Токмацької міської ради).

Допомогти визначитися із стратегічним рішенням і обрати найвигідніший варіант взялися консультанти Офісу з питань підтримки впровадження децентралізаційної реформи у Запорізькій області, представники Запорізького регіонального відділення «Асоціації міст України», спеціалісти Запорізької обласної державної адміністрації, депутатського корпусу Запорізької обласної ради.

Сьогодні в рамках виїзного розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою у місті Токмак відбулась жвава дискусія щодо обговорення пропозицій до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області в частині Токмацького району. Окрім фахівців з обласного центру, в роботі засідання брали участь керівники Токмацької районної адміністрації, Токмацької міської ради, голови сільських рад Токмацього району.

Нагадаємо, Офіс реформ у Запорізькій області неодноразово проводив у Токмаку виїзні консультації та роз’яснення щодо переваг реформ, окреслюючи основні аспекти згідно методики формування спроможних громад. Позиція Офісу залишається чіткою: депресивна сьогодні територія Токмакського району після об’єднання в територіальну громаду має всі шанси стати спроможною та самодостатньою і виконувати делеговані повноваження, покращуючи життя в громаді.

Підсумком дебатів, які відбувались під час засідання, стало рішення провести найближчим часом засідання районної робочої групи з підтримки та впровадження децентралізаційної реформи, остаточно визначитись щодо об’єднання і приступати до конкретних заходів, які передбачає процедура об’єднання в ОТГ.

Область:

Запорізька область

Source:

РВ АМУ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...