Хмельницький підписав Угоду про солідарне партнерство зі Штутгартом та Дрезденом

 

Тристоронню Угоду про солідарне партнерство Штутгарт – Хмельницький – Дрезден підписали очільники муніципалітетів – Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, Лорд Мер столиці землі - міста Штутгарт доктор Франк Ноппер та Лорд Мер столиці землі - міста Дрезден Дірк Гілберт.

Участь у підписанні також взяли Повноважний і Надзвичайний посол України в Німеччині Олексій Макеєв та Повноважний і Надзвичайним Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

 Про це повідомляє Хмельницький міський голова.

«Співпраця розпочалася значно раніше за формальне підписання угоди. Німеччина - надійний партнер України у війні проти тероризму. Щиро дякую нашим партнерам за підтримку», - сказав Олександр Симчишин.

За його словами, освітні заклади Хмельницького вже спілкуються напряму. Місто також отримує благодійну допомогу від міст-партнерів. Також спортсмени виступають на німецьких змаганнях, а хмельничани беруть участь у конференціях, виставках. Молодь міста відвідала Дрезден і Штутгарт з освітньою поїздкою.


До речі, цими днями в Німеччині проходить шоста німецько-українська конференція муніципальних партнерств під патронатом Федерального Президента Франка-Вальтера Штайнмайера.

Мета конференції – зміцнити мережу німецько-українських муніципальних партнерств, показати можливості для дій та співпраці між українськими, німецькими та іншими європейськими громадами-партнерами під час війни, а також продемонструвати знак солідарності з українськими муніципалітетами та регіонами. 

 

Views: 551
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: