Чорноморськ налагодив побратимські відносини з Вісмаром

 

Українські громади продовжують розвивати мережу міжнародної співпраці. Ці кроки є взаємовигідними для органів місцевого самоврядування громад та зарубіжних муніципалітетів, в першу чергу, обміном досвідом у різних сферах життєдіяльності.

Днями Чорноморський міський голова Василь Гуляєв та мер німецького міста Вісмар Томас Байєр підписали Договір про встановлення побратимських відносин між містами. Вісмар став 11 містом-побратимом Чорноморської громади.

«Ця подія є дуже знаменною і доленосною для нас, оскільки підписання Договору з Вісмаром – важливий крок у розвиток міжнародних зв'язків та зміцнення дружби між народами України та Німеччини, які давно пов'язують тісні партнерські відносини. Переконаний, що наша плідна співпраця розширить та поглибить їх. Чорноморськ – молоде перспективне місто, яке завжди відкрите до співпраці», - написав у соціальній мережі Василь Гуляєв.

Нагадаємо, 15 жовтня відбувся круглий стіл «Особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві», на якому учасники констатували, що  співробітництво громад та регіонів з міжнародними побратимами є одним зі стовпів  євроінтеграції. Також учасники заходу обговорили законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у  міжтериторіальному та транскордонному співробітництві» (№ 9450).

«Децентралізація» також нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Views: 820
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: partnership
Read more: