Профільний Комітет та UCORD проводять дослідження щодо дієвості реалізації повноважень та перспектив діяльності АРР

До 25 жовтня 2023 року триватимуть онлайн-опитування представників Агенцій регіонального розвитку (АРР) та їх засновників, а також окремо тих обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування, які не є засновниками АРР.


Таким чином Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування в рамках здійснення контрольної функції проводить дослідження щодо дієвості реалізації повноважень та перспектив діяльності Агенцій регіонального розвитку.

Дослідження Комітет проводить за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Згуртованість та регіональний розвиток», UCORD, який втілюється за підтримки Швейцарії компанією NIRAS Sweden AB.

Комітет має на меті проаналізувати механізми правового регулювання спроможності АРР до виконання визначених завдань, а також впливу запропонованих Законом № 2389-ІХ змін на підвищення їх ролі в регіональному розвитку. Дослідження проводиться на прикладі пілотних областей, а саме Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Сумської.

До участі у дослідженні у пілотних областях залучені АРР, обласні державні адміністрації/військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, інші організації, установи, заклади, які є засновниками або співзасновниками АРР.

Тексти опитувальників для дослідження «Дієвість реалізації повноважень та перспективи діяльності Агенцій регіонального розвитку» за посиланням:

Опитування триватимуть до 25 жовтня 2023 року включно.

Контактна особа з питань проведення дослідження – головний консультант секретаріату Комітету Пилявський Ю.О. (email: pyliavskiy@rada.gov.ua , 255-22-77)

Views: 1782
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: regional development agency
Read more: