Вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Криму - законопроект прийняли одразу в цілому
Вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Криму - законопроект прийняли одразу в цілому

23 серпня Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим (№9548).


Про це повідомив Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адмінтерустрою та місцевого самоврядування.

За його словами, законопроект пропонує дві ключові речі:

  1. Вже зараз впровадити нове районування на півострові на основі 10 районів, затверджених Верховною Радою України в 2020 році. Що дозволить Уряду вже зараз перезавантажити місцеві органи виконавчої влади (раніше ця норма набувала чинності з моменту деокупації).
  2. Надати Уряду повноваження вже зараз затвердити на території Криму тимчасові територіальні громади, на основі яких можна буде утворити широку мережу військових адміністрацій. Які і стануть в основі управління на перехідний період після деокупації.

 

 

Як повідомлялося, 18 серпня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді України прийняти проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим (№9548) за наслідками розгляду у першому читанні за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Комітету.

Читати на тему: Таміла Ташева: «Після звільнення Криму треба буде деокупувати свідомість його жителів»

Views: 1056
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: law
Read more: