Децентралізація рухатиметься вперед, незалежно від зміни влади та політичного контексту, - Олександр Корнієнко
Децентралізація рухатиметься вперед, незалежно від зміни влади та політичного контексту, - Олександр Корнієнко

Децентралізація настільки фундаментальна реформа, що незалежно від зміни влади та політичного контексту, вона все одно рухається вперед.


Про це сказав Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час відкриття Конференції з демократичного врядування, де, зокрема, обговорили висновки восьмого всеукраїнського муніципального опитування Міжнародногой республіканського інституту (IRI Ukraine).

За даними опитування:

  • переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг від місцевої влади, планує залишатися у своїх містах під час війни та після її завершення;
  • у 18 з 21 населеного пункту, де проходило опитування, від 50% до 82% респондентів вважають, що їхнє місто рухається у правильному напрямку.

«Лише ці два факти підтверджують, що реформа справді рухається вперед і буде рухатися надалі», - зазначив Олександр Корнієнко.

 

 

За його словами, децентралізація набула ще додаткових значень після отримання Україною статусу кандидата в ЄС, адже процес євроінтеграції та вступу проходить також на рівні інфраструктурних проєктів, які реалізовуватимуться в громадах.

Також Перший заступник Голови Верховної Ради України зазначив, що важливо поліпшувати якість життя українців, бо це одна із тез, яку озвучують люди, коли мова йде про повернення додому з-за кордону.

«Говорячи про маленькі громади, завжди зазначаємо, що держава буде працювати на їх підтримку та розвиток, але водночас великі громади мають нести й відчувати свою відповідальність у цьому процесі», - сказав Олександр Корнієнко.

Views: 1071
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: Oleksandr Korniienko
Read more: