Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допомагає сільським громадам з пожежною безпекою
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допомагає сільським громадам з пожежною безпекою

Нещодавно в селі Березовичі Зимнівської територіальної громади Волинської області відбулося відкриття пункту Березовичівської місцевої пожежної охорони. Саме місцеві бригади пожежної охорони відіграють життєво важливу роль у невеликих громадах, надаючи необхідні послуги, що забезпечують безпеку та добробут мешканців. Ці спеціальні групи є першою лінією захисту населення від пожеж та інших надзвичайних ситуацій, пропонуючи негайне реагування та допомогу.


Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» долучився до обладнання новоствореної добровільної пожежної дружини, закупивши та надавши місцевим волонтерам спеціальний одяг, а також спеціальне рятувальне обладнання.

«Створення місцевої пожежної охорони є надзвичайно актуальним питанням, адже безпека мешканців населених пунктів є пріоритетним завдання кожної громади. Основними завданнями цієї служби на сьогодні гасіння пожеж, рятування людей та надання допомоги в ліквідації аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів з запобігання пожеж, збереження життя, здоров'я та матеріальних цінностей людей» – зазначив в своєму виступі голова Зимнівської територіальної громади В'ячеслав Католик.

З вітальним словом на відкритті виступили також начальник головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук; голова Володимирської військової адміністрації Юрій Лобач, а також староста Юрій Ковальчук.

У невеликих громадах, де ресурси можуть бути обмеженими, а професійним пожежним службам може знадобитися більше часу, щоб дістатися до місця події, ці волонтери часто прибувають першими. Їх можливість швидко зреагувати може значно мінімізувати поширення пожежі, зменшити матеріальний збиток і, найголовніше, врятувати життя. Присутність місцевих волонтерів-вогнегасників допомагає також збільшити почуття безпеки та згуртованості в громаді, сприяють її стікості та почуттю єдності. 

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує створення та сталий розвиток команд місцевих вогнеборців, адже саме вони забезпечують швидке та ефективне реагування на надзвичайні ситуації. Зокрема, завдяки підтримці Проєкту, в громадах створюються нові пожежно-рятувальні підрозділи, а понад 25 добровільних пожежних команд пройшли спеціалізоване навчання.

Views: 2367
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: safety
Read more: