Новопсковська об’єднана територіальна громада обговорює переваги створення та нові можливості для розвитку

У Новопсковській об’єднаній територіальній громаді відбувся круглий стіл на тему «Нові можливості для розвитку об’єднаних територіальних громад». 

Учасники обговорювали питання переваг Новопсковської об'єднаної територіальної  громади, які вона вже отримала і що чекає її в майбутньому. Були обговорені також питання важливості розробки Стратегії розвитку громади, проектів на розгляд конкурсу Державного Фонду регіонального розвитку, необхідність проведення навчальних семінарів для сільських голів та населення громад, які не об'єдналися тощо.           

Протягом кілька місяців роботи в умовах об’єднаної територіальної громади було сформовано колектив, робочі органи, проведена реєстрація органу місцевого самоврядування. Учасники круглого столу поставили питання щодо необхідності проведення організаційних дій та відкриття сервісного Центру з надання адміністративних послуг, без чого неможливо ефективного функціонування об’єднаної громади та необхіність залучення для цього  додаткового фінансування на матеріально-технічне забезпечення такого Центру.

Було також зазначено, що в Новопсковській ОТГ все потрібно будувати заново, фактично закладати фундамент на майбутнє як зразок для інших об’єднаних громад, бо всі розуміють, що найближчим часом із закону про добровільне об’єднання, слово добровільне заберуть. Районних рад і райдержадміністрацій не стане і тому основні функції по наданню послуг населенню будуть виконувати об’єднані громади.

Тому, Новопсковська ОТГ, як і Білокуракинська ОТГ стануть прикладом для інших  об'єднаних громад Луганської області. Саме 159 ОТГ сьогодні формують алгоритм дій функціонування після об’єднання в умовах недосконалого законодавства і концепції реформування місцевого самоврядування.

Учасники круглого столу зазначили важливість розробки Стратегії розвитку ОТГ. Тільки при наявності цьогостратегічного документу громада розвиватиметься:  будуть прибиратися вулиці, створюватися нові робочі місця, здійснюватиметься ремонт доріг, прокладатимуться водо- і газопроводи тощо. 

Вибори старост пройдуть 24 квітня у селах Осинове та Макартетино. 

Область:

Луганська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 September 2024