«Утворення військових адміністрацій не згортає децентралізацію владних повноважень», - Сергій Шаршов

Реагуючи на численні звернення органів місцевого самоврядування до Уряду, Мінрегіон розробив проект Закону щодо відновлення сплати земельного податку і надання права органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо надання відповідних податкових пільг.


Про це сказав Сергій Шаршов, директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону під час засідання Правління Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад.

«Мінрегіон підготував цей законопроект спільно з асоціаціями органів місцевого самоврядування, виходячи з відповідних звернень від місцевих рад. Зараз він - на погодженні центральних органів виконавчої влади. Крім того, що законопроект пропонує відновити плату земельного податку, він ще й визначає право органу місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо пільг, якщо буде така необхідність. Саме місцеве самоврядування краще знає, які рішення приймати нас своїй території щодо сплати земельного податку», - сказав Сергій Шаршов.

Він також звернув увагу членів Асоціації ОТГ, що 70% начальників військових адміністрацій, які сьогодні діють в Україні – це керівний склад представників органів місцевого самоврядування.

«Кадрове питання у забезпеченні життєдіяльності територій надважливе. Тому понад 70 зі 129 начальників військових адміністрацій – це керівний склад органів місцевого самоврядування. Вони мають підтримку населення і добре володіють ситуацією на території. Веду до того, що утворення військових адміністрацій ніяк не згортає децентралізацію владних повноважень», - підкреслив Сергій Шаршов.

Від імені Мінрегіону він висловив подяку Асоціації ОТГ за активну участь у підготовці законодавчої бази, необхідної для місцевого самоврядування у період воєнного стану.

«У цей час органи місцевого самоврядування змушені працювати у посиленому режимі, приймати оперативні рішення. Тож так само оперативно мають і закони готуватися. Ми вдячні, що Асоціація ОТГ нам в цьому допомагає».

Як повідомив голова Асоціації ОТГ Олександр Корінний, за кілька останніх місяців до Асоціації доєдналися 35 нових членів – територіальних громад. Організація в березні започаткувала благодійну ініціативу «Громади – громадам» для надання адресної підтримки та допомоги селам, селищам та містам жителі та захисники яких найбільше цього потребують. До ініціативи доєдналися понад 200 громад.

25.11.2022 - 15:09 | Views: 2010
«Утворення військових адміністрацій не згортає децентралізацію владних повноважень», - Сергій Шаршов

Tags:

land military administrations S.Sharshov

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...