У Сновську громаду за підтримки U-LEAD залучили мільйон гривень грантів

Один мільйон гривень на реалізацію двох проєктів залучила громадська організація «Лампа» зі Сновської громади Чернігівської області за підтримки U-LEAD. На реалізацію проєкту підтримки гуманітарних потреб дітей прикордонних сіл громади та внутрішньо переміщених осіб Данська рада біженців виділила 17 тисяч євро. А на проєкт розвитку молодіжного руху громади YouthUp та ЮНІСЕФ направлять 478 тисяч гривень.

«Коли нашу громаду звільнили від російських військ, ми почали писати проєктні заявки, щоб залучити гранти на відновлення. І не лише інфраструктури, а перед усім громадської активності. За ці місяці ми написали 7 проєктних заявок, із яких 3 отримали фінансування. Це неймовірно. Ми дуже вдячні U-LEAD за їхню допомогу та підтримку в написані цих двох проєктів. Навчання та практична допомога дали свої результати», - каже Ірина Мундурс, заступниця начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Сновської міської ради.

Проєкт підтримки дітей та ВПО передбачає закупівлю 500 наборів продуктів для сімей із прикордонних сіл громади, а також 300 наборів для учнів. Триватиме проєкт 3 місяці, але громадська організація ще отримає від грантодавця річний експертний супровід для зростання спроможності команди.

Другий проєкт спрямований на розвиток молодіжного середовища та громадського активізму мешканців. Так, у місцевому молодіжному просторі «Сам» створять фотостудію, а протягом 3 місяців триватимуть навчання для молоді громади з питань психологічної витривалості, суспільної згуртованості та патріотичного виховання. За кошти гранту куплять фотоапарат, додаткове обладнання та проведуть навчальні тренінги.

«Після звільнення області ми обрали декілька громад і почали працювати із фахівцями над розробкою проєктів. І ми побачили наскільки ефективними є такі практичні заняття, коли ми описуємо ідею громади в проєкт та шукаємо ресурси для її реалізації. Ірина Мундурс починала свою роботу проєктної менеджерки з навчань в нашому офісі ще у 2017 році. Сьогодні ми бачимо результат цієї роботи», - говорить Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу U-LEAD.

Сосницька, Сновська, Горонянська та Прилуцька громади отримали таку підтримку U-LEAD. Всього підготували чотири проєкти із них два від Сновської громади й обидва отримали фінансування.

Пані Ірина Мундурс також є однією із засновниць громадської організації «Лампа» і спільно з Олександром Гончаренком та Антоном Олефіренком готували ці проєктні заявки з експертом Володимиром Бойком та командою Регіонального офісу U-LEAD в Чернігівській області.

«В проєктній роботі важливі фахівці, які зможуть якісно описати ідею. Ірина Мундурс починала у 2017 році, і тоді було складно комунікувати з колегами в роботі над проєктами. Але вже зараз це дієвий механізм, де вся команда ради й громадська організація знають всі нюанси», - каже Володимир Бойко, експерт U-LEAD.

19.09.2022 - 16:05 | Views: 4851
У Сновську громаду за підтримки U-LEAD залучили мільйон гривень грантів

Tags:

investments war stories participation of citizens international support

Область:

Чернігівська область

Громади:

Сновська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...