Які плани об'єднаних територіальних громад?

Це питання стало одним із головних під час виїзного семінару щодо вивчення практики діяльності ОТГ, проведеного офісом реформ на базі Ляшківської громади Дніпропетровської області. 

Голова громади Юлія Омелян поінформувала присутніх , що громада об’єднала дев’ять населених пунктів - Ляшківка, Залелія, Шарівка, Орлівка, Назаренки, Лозуватка, Помазанівка, Нетесівка, Андріївка.
Площа громади становить 82,2 квадратних кілометрів. Площа сільськогосподарських угідь займає понад 6 тисяч гектар.

На території громади функціонують три фельдшерсько-акушерських пункти, один з яких(Залеліївський) надає стоматологічно-терапевтичні послуги населенню.

Також громада має два загальноосвітні навчальні заклади. Це Ляшківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст., яка є лауреатом сьомої міжнародної виставки „Сучасна освіта в Україні” шостої міжнародної виставки „Сучасні заклади України”, міжнародного конкурсу „Інноватика”, і є переможцем обласного конкурсу „ Кращий сільський заклад”. 83% випускників школи здобули вищу освіту. Та Залеліївська ЗОШ І-ІІ ст., яка теж має хороший освітній потенціал. Дітей шкільного віку всього - 257 учнів.

Також, функціонує два дошкільні навчальні заклади, де навчається і виховується 70 дітей.

П’ять закладів культури, три будинки культури та дві бібліотеки.

Достатньо приміщень, придатних для розміщення органів місцевого самоврядування та державних установ.
В чому ж переваги розвитку Ляшківської об’єднаної територіальної громади?

1. Маючи родючі чорноземні ґрунти, на території створено потужний сільськогосподарський комплекс, як в рослинницькій так і тваринницькій галузях. ДОРЕЧІ, хочу звернути Вашу увагу на такий факт, що в музеї Стандартів у Франції, за стандарт чорнозему, були взяті саме наші ґрунти з Царичанського та сусіднього Магдалинівського району. Отже повторюю, що маючи таку родючу землю, на території створено потужний сільськогосподарський комплекс, як в рослинницькій так і тваринницькій галузях. 

Так, ТОВ агрофірма „Колос” є сучасним, розвинутим сільськогосподарським підприємством. Має понад 3 тисячі га землі, розвиває матеріально-технічну базу, займається вирощуванням сільськогосподарських культур, зокрема, цукрових буряків.

Лідером у розвитку тваринництва є агрофірма „Націонал плюс”. Це єдине товариство в районі, яке займається племінною репродукцією по розведенню нових порід свиней, та племінною репродукцією по розведенню нових порід корів.

На території ради розвивається овочівництво, відновлюється мережа поливу та зрошення полів.
Працює зерновий елеватор по очистці, сушці та зберіганні зерна, валова потужність якого складає 15 тисяч тонн сировини 

2. В наявності досить розширена виробнича та соціальна інфраструктура, яка слугує високому рівню зайнятості населення, зокрема тільки в агропромисловому комплексі працює близько 300 чол.; в освіті, культурі, медицині, у сфері торгівельного та побутового обслуговування понад 100 чоловік.
 
3. Природний приріст населення вже зараз збільшує імовірність наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів та класів загальноосвітніх навчальних закладів ОТГ. Більше - ТУТ

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024