Команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» обговорила питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб у Добротвірській громаді

Сьогодні представники USAID Україна та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідали Львівську область та провела низку зустрічей з керівництвом області та представниками місцевого самоврядування.

Під час візиту до Добротвірської громади, яка є партнером Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», було обговорено питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Воно є надзвичайно актуальним для місцевого самоврядування регіону, адже війна змусила багатьох людей шукати прихисток у Львівській області.

Так, Добротвірська громада планує будівництво житлового комплексу для внутрішньо переміщених осіб. У рамках реалізації цього проєкту житлом будуть забезпечені 35 сімей ВПО, які втратили житло і мають намір оселитися в громаді.

Команда Проєкту зустрілася з головою Добротвірської громади Тарасом Келебердою та відвідала земельну ділянку, де заплановано будівництво вказаного житлового комплексу.

«Найважливішою метою децентралізації є наближення послуг до населення та забезпечення сприятливих та комфортних умов для проживання на відповідній території. Сьогодні в умовах війни також постають питання роботи з внутрішньо переміщеними особами. Перед нами стоїть дуже широкий спектр задач у цьому напрямку і ми вдячні Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за надану підтримку», - зазначив Тарас Келеберда.

«Потреба у житлі внутрішньо переміщених осіб є одним із викликів війни, на які місцеве самоврядування повинне реагувати. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» радо підтримує Добротвірську громаду у супроводі проєкту із забезпечення житлових потреб громадян, які потребують цього, а тому числі ВПО. Наші експерти завжди готові надати підтримку у розробці необхідної містобудівної документації та правового супроводу», - наголосила Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надає експертний юридичний супровід процесу будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб у громаді. Муніципалітет також отримує підтримку Проєкту у розробці детального плану території для розміщення кварталу індивідуального та багатоквартирного житла. Додатково USAID «ГОВЕРЛА» планує підтримку громади в розробці програми місцевого економічного розвитку.

Attached images:

Tags:

international support social services

Область:

Львівська область

Громади:

Добротвірська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...