Вперше в історії штат США побратався з областю України

Американський штат Міссісіпі визнав Хмельниччину областю-побратимом. Таке рішення прийняли Сенат і Палата штату.  Налагодження офіційних відносин сприятиме активізації гуманітарної підтримки Хмельниччини. В регіоні проживає понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які потребують різної допомоги.

Як повідомили в Хмельницькій обласній військовій адміністрації, співпраця між Хмельниччиною та штатом Міссісіпі розпочалася ще на початку березня цього року. Налагодженню побратимських відносин сприяв Німецький фонд Магдалени Кілвінг, який також допомагав Хмельницькій області.

«Через Німецький фонд Магдалени Кілвінг ми розпочали комунікацію зі штатом Міссісіпі. Я неодноразово спілкувався із заступником Губернатора штату паном Делбертом Хосманом. Ми обговорювали тісну співпрацю в різних напрямках. Як результат - ми отримали рішення про визнання Хмельниччини областю-побратимом. Воно прийняте Законодавчим органом Сенатом і Палатою, а також Резолюцією заступника Губернатора штату. Я вдячний усім, хто допомагає нам. Люди, які вимушено покинули свої домівки і знайшли свій прихисток в Хмельницькій області потребують постійної уваги і допомоги», - прокоментував «Децентралізації» начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

За його словами, найближчим часом планується доставка гуманітарної допомоги від Міссісіпі.

 

 

У Міністерстві розвитку громад та територій повідомили «Децентралізації», що протягом останніх двох місяців чимало муніципалітетів країн світу зголосилися про свої наміри закріпити побратимські відносини з українськими громадами.

«В березні ми ініціювали Міжнародний марафон місцевого самоврядування. Міністр Олексій Чернишов приділив йому особливу увагу, ведучи діалог з муніципалітетами на кожному заході Марафону. Нам спільно з партнерами вдалося залучити понад тисячу муніципалітетів з більш як трьох десятків країн. Захід допоміг донести інформацію про події в Україні з уст голів громад, на території яких велися бойові дії і громад, які приймали людей, що тікали від війни. Це спонукало зарубіжні муніципалітети налагоджувати побратимські відносини з українськими громадами, щоб надавати різного роду підтримку. Ми вітаємо такі кроки місцевого самоврядування світу. Їх підтримка дуже важлива. Гадаю, скоро ми зможемо повідомити про набуття нашими громадами нових міст-побратимів», - сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Більше про Міжнародний марафон «Єднання місцевого самоврядування світу задля благополуччя людей і миру» читайте ТУТ.

Нагадаємо, на початку березня місто Чернівці офіційно скріпило побратимські відносини з німецьким містом Дюссельдорф. Тоді ж французький муніципалітет Безьє прийняв до лав своїх міст-побратимів Чортків – місто, що на Тернопільщині.

Tags:

international support V.Nehoda

Область:

Хмельницька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...