Французьке місто Безьє і місто Чортків тепер побратими. І вже є перші результати 

Французький муніципалітет Безьє прийняв до лав своїх міст-побратимів Чортків – місто, що на Тернопільщині. Муніципалітет одразу ж організував роботу з доставки гуманітарних вантажів до Чорткова, де його розподіляють на громади регіонів,  в котрих люди найбільше сьогодні потребують допомоги. Про це повідомив Чортківський міський голова Володимир Шматько в програмі «Хроніки війни» Громадського радіо.

«Гуманітарний вантаж – дві вантажівки, вже цієї неділі прибуде до Польщі, звідки ми його заберемо і розподілимо серед громад, які найбільше потребують такої допомоги», - сказав Володимир Шматько.

Вчора, за словами міського голови, він повернувся з Польщі з гуманітарним вантажем, який надало німецьке місто Брілон.

«Ми тільки поспілкувалися з мером Брілона Крістофом Бартчем, як через дві години він мені зателефонував і повідомив, що місцеві підприємці зібрали 100 тисяч євро і вони вже закупили необхідні товари і відправляють до Чорткова. Щойно я повернувся з Німеччини, звідки забирав цей вантаж, і зараз частину його направляємо до Миколаївської області – в Баштанську і Софіївську громади, частину – на Кіровоградщину. Ще частину вантажу ми віддали волонтерам в Польщі, які доправлять його до Чернігова», - сказав міський голова.

Володимир Шматько висловив слова вдячності всім, хто не стоїть осторонь і всякими способами допомагає Україні вистояти у боротьбі за суверенітет, свободу і незалежність.

Він також наголосив на важливості започаткування Мінрегіоном спільно з партнерами Міжнародного марафону «Єднання місцевого самоврядування світу задля благополуччя людей і миру».

«Важливо, щоб нас, міських голів, почули наші колеги у кожній країні. Почули Маріуполь, Харків, Київ, Чернігів та інші міста. Ми всі з Президентом України в один голос звертаємося до світової спільноти: «Допоможіть закрити небо!».

19.03.2022 - 14:12 | Переглядів: 4548
Французьке місто Безьє і місто Чортків тепер побратими. І вже є перші результати 

Теги:

війна міжнародна підтримка партнерство

Область:

Тернопільська область

Громади:

Чортківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024