Олексій Чернишов у коментарі телеканалу CNN розповів про ситуацію в регіонах України та про плани відбудови країни

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов дав коментар телеканалу CNN та розповів про ситуацію в регіонах України, а також подальші плани відбудови країни.

“Відбудова країни потребує значного часу - та ми це зробимо. Перш за все, зараз ми зосереджені на першочергових кроках з ліквідації наслідків військових дій в деокупованих регіонах. Це насамперед відновлення постачання електроенергії, води та опалення, виконання основних будівельно-ремонтних робіт. Саме це дуже важливо на цьому етапі. Звісно, ми турбуємось про внутрішньо переміщених людей та про людей, які втратили свої домівки через війну. Ми маємо стратегії вирішення цього надважливого питання”, - зазначив Міністр.

 

 

Ведучий: Олексій Чернишов, Міністр регіонального розвитку України, дякуємо що долучились, знаємо що ви знаходитись в Києві. Я знаю, що ви були на півночі країни, після того, як Україна відтіснила російську армію. Коли ви дивитесь на пусті домівки, зруйновану інфраструктуру. Наскільки масштабними є руйнування які завдані путінською армією?

- Міністр: Дякую Вольф. Я хочу підкреслити, що криза з біженцями та гуманітарна катастрофа поглиблюється, тому що росія навмисно знищує цивільних громадян України. Конкретна ціль москви - через виснажливу війну зруйнувати українську націю, як самостійне політичне утворення. Ми бачимо жахливі цифри щодо зруйнованого майна, будівель. Я здійснив візити в кілька регіонів, деокупованих, які зіткнулись з дуже трагічною ситуацією. Хочу зазначити, що 10 млн громадян України були змушені покинути свої домівки, 4 млн з них – уже за кордоном, і це вже серйозний ризик для економіки України. Проте, 6 млн все ще в Україні, і вони віддають перевагу безпечним регіонам України для перебування і це драматична ситуація.

Ведучий: Пане Міністре, як виглядає процес відбудови країни?

- Міністр: Відбудова країни вимагатиме часу, ми точно будемо це робити. Перш за все, зараз ми концентруємось на базових речах - відвідуємо деокуповані регіони, і головна задача - повернути електропостачання, водопостачання, теплопостачання, де це потрібно. Також ми здійснюємо базові будівельні та ремонтні роботи, що є дуже важливими зараз. Ми піклуємось про ВПО, людей, які втратили домівки - їх багато. Для вирішення цього питання у нас є декілька стратегій. Короткострокова - ми забезпечуємо модульними будинками. Наприклад, вчора ми відкрили разом з плоским прем‘єр міністром паном Матеушем Моравецьким. Ми зробили це у партнерстві з польським урядом. Перше таке містечко розраховане на 1000 ВПО. Кожного місяця ми плануємо розширювати таку допомогу на 5000 осіб. Друга стратегія – це середньо- та довгострокові домівки, ми плануємо побудувати їх дуже швидко.

Ведучий: Український міністр Олексій Чернишов. Бажаю вам та усім громадянам України удачі. Ми залишаємось з вами на зв’язку для подальшого моніторингу ситуації. Це максимально важливо.

Tags:

Oleksii Chernyshov war international support

Source:

Мінрегіон

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

07 July 2024

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини та Херсонщини співпрацюватимуть з громадами Литовської Республіки

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини...

Церемонія підписання договорів про співробітництво відбулася в рамках Форуму громад «Реформи. Децентралізація....

07 July 2024

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві...

Програми з енергогенерації, децентралізацію енергетики та збільшення потужностей обговорили учасники розширеного...

07 July 2024

«Ми хочемо, щоб діти почувалися безпечно». Як у Білгород-Дністровській громаді працюють зі шкільними укриттями

«Ми хочемо, щоб діти почувалися безпечно». Як у...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) Перший шок минув. Тож у перше літо після початку повномасштабного вторгнення...

06 July 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...