Громади Хмельниччини допомагають фронту

Громади Хмельниччини ефективно працюють на підтримку Збройних сил України та надають допомогу внутрішньо переміщеним осібам. Мешканці та бізнес з координації влади збирають гуманітарну допомогу, виготовляють амуніцію та забезпечують перебування на своїй території тисяч переселенців.

Так у Солобковецькій громаді місцева територіальна самооборона виготовляє пластини для бронежилетів із ресор вантажних автомобілів. Місцеві майстри зварюють із такого металу пластини та передають їх для військових на передову. Працівники центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради готують печиво для армійців.

 

 

 

У Славуті облаштували штаб волонтерської допомоги, який збирає та відправляє гуманітарну допомогу військовим. Волонтери збирають їжу, засоби гігієни, одяг та спальні мішки, які відправляють військовим та постраждалим мешканцям, зокрема Київщини.

 

 

Легковий автомобіль для українських десантників пригнали із Литви мешканці Дунаєвецької громади.

 

 

Меджибізька громада облаштувала понад 1100 місць, де люди можуть зупинися на ночівлю або на більш тривалий термін. Є також можливість поселити людей в покинутих будинках в селах громад, які місцеві жителі вже облаштовують та наводять там лад. Ось тут детальніше про підтримку Меджибізької громади https://bit.ly/35Pg7MY.

 

 

«Війна показала, що громади відбулись, як спроможні інституції. За короткий час вони змогли перебудувати свою роботу для підтримки армії та переселенців. Тепер перед громадами завдання запустити економіку військового часу, це особливо важливо для нашого регіону», - наголошує Дмитро Василенко, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Хмельницькій області.

Окремі громади вже роблять кроки з підтримки бізнесу та створюють умови для роботи підприємців, які готові переїхати із східних та південних областей України. Так у Маківській сільській раді вже готують список підприємств та площ, де можуть розпочати роботу бізнеси з інших регіонів.

На прохання команди U-LEAD Понінківська та Кам’янець-Подільська громади, надсилали гуманітарну допомогу на схід. А вночі 6 квітня Понінківська та Славутська громади доставили в Богодухівську громаду Харківської області вантажівки з допомогою. Ці приклади лише невеличка частина того що роблять наші громади для Перемоги України.

Attached images:

Tags:

war stories

Область:

Хмельницька область

Громади:

Дунаєвецька територіальна громада Меджибізька територіальна громада Понінківська територіальна громада Солобковецька територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

26 July 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 July 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 July 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 July 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...