Уряд змінив умови оплати праці посадовців органів місцевого самоврядування

Кабінет Міністрів України впорядкував умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування. Відповідну Постанову Уряд прийняв 28 липня. 


Ухвалення рішення дозволить врегулювати умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування, утворених в рамках адміністративно-територіальної реформи, йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Згідно з постановою Уряду, пропонується визначити розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування, зокрема, у новосформованих територіальних громадах залежно від віднесення міст, селищ, сіл до певних груп за чисельністю населення, приналежності міст та населених пунктів до об’єднаних територіальних громад.

У зв’язку з цим було переглянуто кількість груп (зменшено з 7-ми до 6-ти), до яких належать громади в залежності від чисельності мешканців в них, а також переглянуто розміри посадових окладів працівників їх виконавчих органів з урахуванням зміни класифікації громад по кількості мешканців.

Також у зв’язку із зміною ролі старости, як інституції, переглянуто розміри їх окладів, а саме – дещо збільшено оклади для старост в громадах з низькою чисельністю та водночас зменшено для старост у громадах з великою чисельністю населення.

Постановою також переглядаються найнижчі розміри окладів посадових осіб органів місцевого самоврядування (провідному спеціалісту, спеціалісту I категорії, спеціалісту IІ категорії та спеціалісту) обласного та районного рівня, виходячи з умов оплати праці, встановлених для державних службовців відповідних категорій і посад.


Довідково

Умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування відповідно до статті 21 Закону України „Про службу в органах місцевого самоврядування” визначаються Кабінетом Міністрів України (постанова КМУ від 09.03.2006 № 268), виходячи з умов оплати праці, встановлених для державних службовців відповідних категорій і посад.

28.07.2021 - 15:00 | Views: 4147
Уряд змінив умови оплати праці посадовців органів місцевого самоврядування

Tags:

personnel starosta

Source:

Урядовий портал

Share the news:

Comments:
Default image
Микола
05.10.2021 - 08:52
Будь ласка, хто може допомогти вирішити таке питання: Мені виповнилося 65 років, я начальник відділу міської ради, відповідно до закону України від 16 грудня 2020 року №1086-IX чи я можу продовжити службу в ОМС і яким чином.Керівництво міської ради теж бажає продовження моєї служби на цій посаді, але як це зробити не знає.Відповідь прошу надіслати на radanik@ukr.net
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...