The Verkhovna Rada has adopted bill 3651-d as a whole

On November, 17, 2020 the Verkhovna Rada adopted in its second reading and as a whole bill №3651-d on amending some enactments of Ukraine on harmonizing some issues of organization and functioning of local self-government bodies and rayon state administrations.

301 people’s deputies voted for it.

The bill enables the newly-elected hromadas and rayons local self-government bodies. It regulates the issue of legal succession and state property, budget resources, rights and liabilities, as well as makes it possible to establish rayon state administrations in new rayons.

17.11.2020 - 15:46 | Views: 101035
The Verkhovna Rada has adopted bill 3651-d as a whole

Tags:

law zakonoproekty obhovorennia

Source:

Share the news:

Comments:
Default image
Сергій
19.11.2020 - 23:52
Цей закон врегульовує низку питань щодо новостворених ОТГ. Але при цьому немає прямого і зрозумілого визначення відносно ОТГ, яке вже було створено раніше, а саме чи воно входить за колом осіб у правове «поле» цього нормативно - правового акту. Якщо питання більш звузити, конкретизувати то воно буде наступним. Діюче ОТГ у яке входить п’ять населених пунктів з адміністративним центром у визначеному раніше селі і які вже проходили процедуру об’єднання, після проведення місцевих виборів 25.10.2020 у відповідності до Розпорядження КМУ «Про затвердження перспективного плану формування територій громад» збільшила свої адміністративні межі на ще два села, які мали свої сільради та які приєдналися до існуючого ОТГ. При цьому район де розташована ОТГ не ліквідується. Чи розповсюджуються вимоги закону (законопроект 3651-д ) на вищезазначену ОТГ.
Відповісти
Default image
Світлана
20.11.2020 - 13:33
Прийнятим законопроектом 3651-д встановлено, що "Під час реорганізації районних державних адміністрацій у зв’язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України переведення державного службовця на посаду служби в органах місцевого самоврядування здійснюється без обов’язкового проведення конкурсу, за умови відповідності його професійної компетентності кваліфікаційним вимогам до відповідної посади". Враховуючи дану норму державні службовці РДА мають право на прийняття на посади до органів ОМС без конкурсу. Але у зв'язку зі зміною повноважень ОМС, їх розширенням будуть змінюватися структури ОМС, створюватися відділи. Призначення на вищу посаду, зокрема керівником відділу спеціаліста ОМС, який має досвід, тривалий час працює в органі і не мав можливості підвищення в зв'язку з відсутністю посади вищого рівня, можливе лише на підставі конкурсу, а з РДА - без конкурсу. Тобто працівники ОМС позбавлені права просування по службі? Навіщо проводити конкурси, якщо можна призначити без конкурсу. Адже новий голова ОМС не знає професійних здібностей працюючих спеціалістів ОМС. Крім того, краще скоротити спеціалістів сільських рад, що приєднуються і прийняти спеціалістів з РДА. Чи це положення стосується лише тих РДА, що припиняються в зв'язку з об'єднанням? Чи розповсюджується дана норма на держслужбовців РДА в районному центрі? Чи можливе у зв'язку з цим призначення на вищі посади без конкурсу спеціалістів ОМС за умови відповідності їх професійної компетентності кваліфікаційним вимогам до відповідної посади. Чи розповсюджується дана норма на спеціалістів районних рад, що реорганізовуються у зв’язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої?
Відповісти
Profilepic
Сергей Кириченко
21.11.2020 - 02:44
Коли ж ми отримаємо відповіді. Чи усі на міжнародних зустрічах. Цікаво, міжнародні донори цікавлятся роботою «Децентралізації».
Відповісти
Default image
Світлана
27.11.2020 - 20:02
Цікаво, коли планується КМУ прийняти НПА та врегулювати питання збільшення розміру адмінзбору. ЦНАП повинні фінанасово утримувати себе. Важливе питання, щодо збільшення посадових окладів працівників ЦНАП, адже 5300 грн. невиправдано низький оклад
Відповісти
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...