На Хмельниччині відбувся форум старост 

Протягом двох днів 20-21 червня у Хмельницькому відбувався Всеукраїнський форум старост об’єднаних територіальних громад: «Становлення інституту старост в Україні: перші кроки» за співорганізації ЦРМС, що діє за підтримки «Програми ULEAD з Європою». Львівщину представляли дев’ять старост із Давидівської, Ходорівської, Тростянецької і Мостиської громад. 

Участь у Форумі взяли представник апарату Верховної Ради України Григорій Скопненко, Президент Української асоціації районних та обласних рад , голова Харківської оласної ради Сергій Чернов, керівник проекту Фонду Ганна Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг. 

Спікерами тематичної дискусії про реформування місцевого самоврядування були директор з питань науки і розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства» Анатолій Ткачук, координатор Центрального офісу реформ з децентралізації Іван Лукеря, голови  Хмельницької, Вінницької та Черкаської обласних рад, директори Хмельницького та Дніпропетровського ЦРМС. 

«Кожна громада демонструє свій досвід вирішення тих чи інших питань місцевого значення, тому нам було цікаво побачити це все на власні очі, поспілкуватися зі старостами тих округів особисто. Цей досвід нам дуже пригодиться у своїй щоденній роботі»,- стверджує Липниківський староста Мостиської ОТГ Євген Дорош

Перед старостами стоять завдання і виклики з якими він повинен справлятися, будучи найближчим органом управління до людей, мешканців свої громади. 

У Писарівському старостинському окрузі Війтовецької селищної ОТГ нам продемонстрували розвиток господарської сфери, ефективну діяльність великого комунального господарства і прокладання водогону на сім населених пунктів. А ще тут можуть похвалитися заслугами сфери культури, адже їхній місцевий аматорський колектив здобув звання народного за рік своєї діяльності. 

«Особисто мені дуже сподобалося рішення деяких голів ОТГ створити на рівні старостату господарську службу, яка допомагає наводити лад на території, прибирати, ремонтувати чи вивозити сміття», - розповідає Бортниківський староста Ходорівської ОТГ Ольга Гурдя. 

У Копачіївському старостинському окрузі Волочиської міської громади приємно вражає соціальна сфера життя. З першого погляду тут помітна впорядкована територія, чисті покошені узбіччя, гарно облаштовані зупинки громадського транспорту. А ще тут функціонує мобільний соціальний офіс із послугами допомоги пральні, швейної і взуттєвої майстерні, перукарні, господарської роботи для мешканців. А в приміщенні сільської ради знаходиться тренажерний зал і стіл для настільного тенісу. У такий спосіб керівництво  громади заохочує до проживання на території своєї ОТГ. 

23.06.2018 - 09:21 | Переглядів: 12614
На Хмельниччині відбувся форум старост 

Приєднані зображення:

Теги:

староста

Область:

Львівська область Хмельницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...