На Березнівщині вирішували, скільки ОТГ піде на вибори восени

Перспективи формування ОТГ у Березнівському районі Рівненщини обговорювали у районному центрі. Учасниками заходу були представники обласної та районної влади, міський, селищний та сільські голови, секретарі та депутати місцевих рад Березнівського району та  зацікавлені громадяни.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко закликав присутніх пришвидшити хід реформи децентралізації: «Позиція обласної державної адміністрації незмінна - розвиток як місцевих громад, так і регіону в цілому можливий лише у разі формування об’єднаних територіальних громад. Це добре видно на прикладі існуючих в області ОТГ, в яких громадяни вже відчули позитивні результати децентралізації».

Голова Березнівської РДА Віталій Люшин поінформував присутніх, на якому етапі зараз перебувають об’єднавчі процеси в районі. Відповідно до перспективного плану в районі може бути утворено дві ОТГ.

Так, найближчими до результату є громади, що об’єднуються у Соснівську селищну ОТГ. Тут вже три громади отримали позитивні висновки від ОДА. Попри це, є серйозна перешкода - Марининський сільський голова блокує об’єднавчий процес, ігноруючи рішення депутатів своєї сільради.

У питанні утворення ОТГ, де центром буде м. Березне, прогресу поки небагато. Міська влада зайняла вичікувальну позицію. У результаті поза процесами децентралізації перебуває більшість району. Разом з тим є можливості утворення Малинської ОТГ у складі чотирьох сільських громад. Хоча існує й інший варіант - входження Малинська до Степанської селищної ОТГ із Сарненського району.

Директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий озвучив суми коштів, які не отримали громади Березнівщини через свою пасивність. Всього за три роки було втрачено близько 100 млн грн.

Консультант Асоціації міст України Василь Курилас у своєму виступі наголосив на незворотності реформи і на підтвердження розповів про те, як міста обласного значення включаються у процес формування ОТГ.

Захід було організовано Рівненським ЦРМС у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією та Березнівською райдержадміністрацією за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

08.06.2018 - 15:10 | Переглядів: 12415

Приєднані зображення:

Область:

Рівненська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...