Команда комунікаторів ОТГ Одещини вчилася презентувати успіхи громад

Представники об’єднаних громад Одеської області під час тренінгу, який організував Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, вивчали принципи співпраці зі ЗМІ, особливості організації прес-конференцій та підготовки прес-релізів. Захід відбувся 20 березня і став другим у циклі тренінгів для посадовців об’єднаних громад, які відповідають за роботі зі ЗМІ та комунікацію. Тематика цієї навчальної сесії була визначена самим комунікаторами громад під час онлайн-анкетування потреб громад, яке провів Одеський ЦРМС.

Під час тренінгу його учасники у форматі інтерактивних лекцій ознайомилися із загальними вимогами та рекомендаціями написання прес-релізів, підготовки та проведення прес-конференцій, засвоїли правила тексту від Рудольфа Флеша, а також виконали практичні вправи.

У своїх презентаціях комунікатори розповідали про цікаві особливості своїх громад, намагаючись побудувати свої розповіді лаконічно, з використанням фактів і цифр, а також відшукуючи ті «родзинки», які могли б зацікавити широку аудиторію та зробити громаду впізнаваною. Так, самі учасники з подивом дізналися про успіхи та історію сусідніх громад, а це й унікальні краєзнавчі музеї, мультикультурні традиції, інноваційні методи роботи з молоддю тощо:

«Проживаючи на території громади, ми часто звикаємо до якихось її особливостей, перестаючи вважати їх цікавими або унікальними. Але ваше завдання полягає зокрема і в тому, щоб віднайти таку інформацію, придумати шляхи її презентації, зацікавити нею журналістів, громаду, інвесторів та інших стейкхолдерів. Лише сьогодні, під час коротких презентацій, ми дізналися стільки цікавого: тут і турецький корабель із золотом у Березівській ОТГ, і школа лірників у Куяльницькій громаді, і гірськолижний курорт посеред причорноморського степу, і навіть вибір кольорів фарб для відремонтованих багатоповерхівок у Авангардівській громаді. Тепер лишилося все це відповідно осмислити і подати так, щоб про це дізналося якомога більше людей», - розповіла радник з питань комунікації Одеського ЦРМС Євгенія Генова.

Зазначимо, що з представників об’єднаних громад уже сформовано команду комунікаторів, які висвітлюють роботу громад на офіційних сайтах (деякі громади вже створили або працюють над розробкою нових сайтів), у соціальних мережах, а також шляхом інформування регіональних – обласних і районних ЗМІ.

 

21.03.2018 - 08:38 | Переглядів: 8541
Команда комунікаторів ОТГ Одещини вчилася презентувати успіхи громад

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...