«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями
«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з комунікаційної роботи з Чернігівської, Рівненської, Харківської, Сумської та інших областей України. Під час заходу учасники обговорювали просування громад серед потенційних інвесторів, залучення партнерів, а також налагодження ефективної комунікації з місцевими жителями.


Головні теми заходу:

  • взаємодія громад з місцевим бізнесом і молоддю;
  • залучення до співпраці релокованого бізнесу;
  • створення позитивних новин у своїй громаді;
  • позиціонування громад у медіа та побудова довіри серед жителів;
  • wow-кейси успішної комунікації громад з жителями.

Серед спікерів були провідні експерти з різних сфер, зокрема директорка з інформаційної політики АТ «Укрзалізниця» Сабіна Абляєва, співзасновник «Змінотворців» Владислав Грєзєв, в.о. керівника Української академії лідерства Євгенія Матейчук, дослідник KSE Institute Андрій Дарковіч, власник компанії з виробництва теплотехніки Paskal Олексій Лещінський, голова Ради розвитку громад Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай, голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова та інші.

Окрім цього, в дискусіях брали участь голови селищних рад, міські та сільські голови та фахівці з органів місцевого самоврядування.

Спікери та доповідачі поділилися своїм досвідом і надали учасникам практичні інструменти для вдосконалення комунікаційних стратегій у громадах.

Захід став майданчиком для відкритого діалогу та обміну ідеями. Після нього представники громад поділилися своїми враженнями у формі-відгуку. Наприклад, Ірина Даюк з Білокриницької сільської ради на Рівненщині написала: «Захід організовано на найвищому рівні, дуже влучно і доречно продумані спікери. Найбільш надихаючі — реальні кейси, життєві історії як бізнесменів так і простих громадян».

Наприкінці події Куликівська селищна голова Юлія Постернак та Нікольський селищний голова Василь Мітько за представлення своїх кейсів на панельній дискусії «Разом і батька легше бити: як заохотити жителів до спільних дій?» як подарунки отримали книжки з комунікації від партнера заходу — книгарні Yakaboо.


Захід був реалізований громадською організацією «Криголам» (медіа «ШоТам») в межах проєкту «Ефективні рішення для прогресивних громад» завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Переглядів: 48
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: комунікації
Читайте також: