Громади Вінниччини готуються створювати ЦНАПи

1 березня представники громад Вінниччини взяли участь у інформаційній сесії Програми «U-LEAD з Європою»  з питань створення Центрів надання адміністративних послуг. Зустріч проходила у Вінницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування. Учасники  з 17  ОТГ області  ознайомились із моделями ЦНАП,  результатами початкової фази, а також з формами співпраці та  умовами конкурсу на залучення коштів міжнародної підтримки.

Марина Дзензель,  регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою»:

  • В рамках реалізації фази впровадження  Програмою буде здійснюватись підтримка створення та модернізації ЦНАП в ОТГ. Разом з тим є широкі можливості для участі й інших зацікавлених сторін. Наприклад,  ЦНАП може бути розташований у приміщенні райдержадміністрації, а працівники з ОТГ чи навпаки,  є  і можливість співпраці з РДА за відповідною угодою,  головне – це воля до позитивних  змін та бажання працювати. У Вінницькій області вже другий ЦНАП, створений за підтримки Програми, готовий до відкриття – це Калинівська ОТГ, де буде унікальна послуга  паспортного сервісу. Програма надає можливість  створення мобільного ЦНАП, який добре себе зарекомендував, а також методичну допомогу за потребами ОТГ – це можуть бути навчання, тренінги, консультації. Конкурс на участь у Програмі буде проходити з 1 по 30 березня, і в рамках першого раунду, в цілому по Україні, буде відібрано 150 учасників.

 Оксана Поштар, керуюча справами Гніванської ОТГ:

  • Наша громада створена в жовтні минулого року, до нас увійшли  населені пункти  суміжних районів. Люди, які живуть у м.Гнівань з населенням 15200 осіб,  їздять до районного центру – Тиврова, де проживає близько 5000 осіб, а мешканці сіл Демидівка та Могилівка  вирушають за послугами до Жмеринки. Нам потрібен ЦНАП, вже підшукали зручне приміщення в центрі міста, і ми обов’язково будемо брати участь у конкурсі.

Віталій Швець,  радник з муніципальних послуг Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування:

  • Громади, що мають ЦНАПи в райцентрі, звичайно, користуються послугами,  але є ряд ОТГ, які не мають такої можливості: на Вінниччині це Якушинецька, Жданівська, Гніванська, Брацлавська, Вапнярська та Дашівська ОТГ. І вони мають скористатися нагодою створити або модернізувати ЦНАП.

Як повідомлялося, в Україні за підтримки Програми «U-LEAD  з Європою» планується створення чи модернізація 600 ЦНАП до кінця 2020 року

02.03.2018 - 12:20 | Переглядів: 15216

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Вінницька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...