Рада Європи продовжує вчити громади управляти персоналом

21-22 лютого 2018 року представники 19 об’єднаних громад, а також Луганської і Чернігівської обласних державних адміністрацій взяли участь у третьому семінарі-тренінгу «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування».

Навчання організовано в рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби на базі Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Учасники навчились проводити конкурсний відбір на посади в органах місцевого самоврядування, оцінювати кандидатів на ці посади, а також розробили ситуаційні завдання для виявлення рівня професійної компетентності кандидатів та апробували їх. Цікавою та корисною для учасників була рольова гра «Проведення інтерв’ю», під час якої учасники виконали ролі членів конкурсної комісії і кандидатів на посади в органі місцевого самоврядування.

Для забезпечення орієнтації службової діяльності на досягнення чітких, вимірюваних результатів, учасники заходу здобули навички щодо розробки завдань службової діяльності та показників для оцінювання рівня їх виконання. Вони також протестували інструментарій для оцінювання результатів службової діяльності та вивчення індивідуальних навчальних потреб службовців місцевого самоврядування.

Рада Європи планує продовження навчального супроводу та методичної підтримки пілотних органів місцевого самоврядування в питаннях кадрового діловодства, преміювання службовців, електронного декларування доходів, розроблення примірних посадових інструкцій. Також в серії видань Ради Європи «Бібліотечка місцевого самоврядування» найближчим часом буде видано ряд практичних посібників з тематики управління кадрами в органах місцевого самоврядування в умовах реформи публічної служби та децентралізації влади.

27.02.2018 - 10:16 | Переглядів: 11402

Приєднані зображення:

Теги:

навчання

Область:

Луганська область Чернігівська область

Джерело:

Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...