На Полтавщині може з’явитися нова ОТГ із власною пірамідою

Синергія зусиль районної виконавчої влади та місцевого самоврядування – основа успішності реформи децентралізації. Саме так вважають в Пирятинському районі Полтавщини. Цього разу за ініціативи місцевої райдержадміністрації було ініційоване обговорення  варіантів конфігурації двох спроможних об’єднаних територіальних громад.

Спочатку депутати та громада села Велика Круча зустрілися із Олегом Кучею, головою РДА, Іриною Балибіною та Тетяною Паутовою, представниками Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. Відбувся конструктивний діалог стосовно пришвидшення приєднання Великої Кручі до Пирятинської міської ОТГ. Депутати та представники громади мали змогу поставити питання експертам ЦРМС і очільникам району.

В другій половині дня до Пирятинського ЦНАПу були запрошені сільські голови Пирятинщини.  Ігор Шикеринець, заступник Пирятинської міськради, та Лариса Кочур, керуюча справами виконкому міської ради, розповіли про діяльність ЦНАПу та адміністративні та муніципальні послуги, які надаються мешканцям ОТГ.

Також гості дізналися про можливості отримання електронних послуг через «Кабінет мешканця» та підготовку проекту міжмуніципального співробітництва з надання адміністративних послуг. Гості з Полтавського ЦРМС поінформували про стан реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в області.

Про подальші кроки з реалізації Закону на Пирятинщині розповіли Олег Куча та Владислав Гуленко, заступник голови райдержадміністрації. Вони озвучили перспективи створення в районі нової ОТГ та можливого розширення існуючої Пирятинської міської ОТГ. Згідно з перспективним планом центром ще однієї об’єднаної територіальної громади в районі стане Березова Рудка.

Експерти Полтавського ЦРМС представили присутнім попередні розрахунки фінансових показників майбутньої ОТГ. «Потенційна Березоворудська ОТГ матиме в тому числі й хорошу туристичну складову. По-перше, сюди легко потрапити з траси Київ—Харків. По-друге, тут відбувається етнографічний фестиваль «Свіччине весілля». Та головне, що саме тут знаходиться унікальна для України піраміда – родове поховання відомої родини Закревських. Окрім «єгипетського минулого», сім’я Закревських відома своїми тісними зв’язками не тільки з Тарасом Шевченком (він гостював в Березовій Рудці), а й з Максимом Горьким та Гербертом Уеллсом», - сказала Ірина Балибіна, директор Полтавського ЦРМС.

12.02.2018 - 14:58 | Переглядів: 11855

Приєднані зображення:

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...