3,6 мільйони сільського населення вже в об'єднаних громадах, - Зубко

Я вітаю всіх новообраних голів об’єднаних територіальних громад і хочу наголосити, що саме зараз для вас почнеться велика робота. Ви повинні стати лідерами децентралізації в своїх громадах, адже ваша перемога на виборах вже свідчить про вашу рішучість і відповідальність. Про це на Форумі місцевих громад наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Голови ОТГ, які взяли на себе відповідальність, маючи повноваження, ресурси, перспективні бачення, повинні розуміти потреби своїх громадян. Після виборів 29 жовтня в Україні об’єднано 665 громад, з яких 159 громад, які сформувалися в 2015 році – вже показали реальні успіхи в об’єднанні, відповідальності і реалізації перспективних проектів», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр підкреслив, що Україна має свої особливості на відміну від Франції, Німеччини, Голландії, які мають 5-7% сільського населення. «Сьогодні Україна має понад 35% сільського населення і саме якість соціальних сервісів ми повинні повернути в сільську місцевість, яка дуже його потребує», — зазначив Зубко.

За його словами, наразі 3,6 млн сільського населення вже проживає в ОТГ (загалом в ОТГ, включаючи міське населення, проживає 5,7 млн мешканців - Ред.), ще очікує об’єднання в громади понад 9 мільйонів. «Новоутворені громади повинні бути забезпечені необхідним якісним сервісом з впровадженням медичної і освітньої реформи, адміністративних послуг, планування територій. І ці якісні послуги ми повинні зробити разом», — повідомив урядовець.

Геннадій Зубко закликав новообраних голів ОТГ підготувати перспективні проекти, які будуть реалізовані в кожній з громад. «Ви маєте визначити пріоритети, стратегії розвитку на 1-2-3 роки, з’ясувати, яка кількість населених пунктів має проблемні питання і побудувати маршрутну карту проектів, які будуть частково профінансовані державою і коштами громад. Без цієї роботи, ідея так і залишиться на папері без реального впровадження. Тому, ще раз наголошую, держава буде надавати не тільки організаційну і фінансову підтримку, а й рекомендації, типові проекти і рішення. Ваше головне завдання – створити якісний сервіс для своїх громадян», — підкреслив він.

10.11.2017 - 16:22 | Переглядів: 7866
3,6 мільйони сільського населення вже в об'єднаних громадах, - Зубко

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...