Суб'єктивні оцінки скептиків розбиваються об об'єктивні показники ходу децентралізації, - Зубко про дані моніторингу реформи

Мінрегіон оприлюднив оновлені дані щомісячного моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

«В об’єктивних показниках та цифрах – очевидні результати реформи – те, що розвіює суб’єктивні оцінки й нарікання скептиків», - зазначив Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, коментуючи результати моніторингу.

За даними моніторингу, перша п’ятірка у рейтингу областей щодо формування ОТГ виглядає так: Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Волинська, Дніпропетровська області.

Надходження до загального фонду всіх місцевих бюджетів України за 9 місяців цього року склали 134,9 млрд грн. Якщо порівнювати з минулим роком, то приріст склав 31,1 млрд грн або +29,8%. Власні доходи місцевих бюджетів 366 об’єднаних територіальних громад зросли в 1,8 рази або на 2,8 млрд грн та склали 6,3 млрд грн.

Децентралізація у сфері освіти також має помітні зміни. У порівнянні з минулим місяцем в Україні на 26 опорних шкіл стало більше. Тепер їх налічується 441, з яких 135 створено в об’єднаних територіальних громадах.

Набирає темпів і такий інструмент розвитку, як співробітництво територіальних громад. За попередній місяць ще близько 30 громад уклали 9 договорів про співробітництво. Всього в Україні укладено 104 договори про співробітництво, сторонами яких є 487 громад. Сфери, в яких вони об’єднали зусилля – ЖКГ, благоустрій, пожежна безпека, освіта, охорона здоров’я, соціальне забезпечення.

Громади впевнено вирішують питання організації надання на своїй території адміністративних послуг. Моніторинг зафіксував створення 46 Центрів надання адміністративних послуг саме в ОТГ. Всього в Україні на різних рівнях функціонує 715 ЦНАПів.

«У цьому моніторингу кожен регіон і кожне відомство, відповідальні за ті чи інші сфери реформи, можуть оцінити результати виконання ними завдань», - сказав Геннадій Зубко.

Детальніше ознайомитися з даними Моніторингу можна ТУТ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...