Проведено семінар-тренінг на тему “Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг”

27 вересня, за організаційної підтримки Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, проведено семінар-тренінг на тему “Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг”.

Захід організовано спільно з Центром політико-правових реформ (м. Київ) та  Львівської громадської організації “Центр досліджень місцевого самоврядування” за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

В роботі семінару взяли участь керівники місцевих органів влади, керівники та адміністратори ЦНАПів районних державних адміністрацій області і міст обласного значення, представники об’єднаних територіальних громад.

Метою заходу стало обговорення проблематики покращення якості надання адміністративних послуг через вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг у містах і районах області, механізмів надання послуг органів виконавчої влади в межах чинного законодавства.

Активно обговорювалося питання щодо запровадження паспортних послуг та інтеграції соціальних послуг у ЦНАП, реалізації повноважень у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, представлення досвіду створення ЦНАП в ОТГ.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні представлених тем семінару, надали пропозиції і рекомендації щодо поліпшення діяльності ЦНАПів в контексті децентралізації влади, а також підтримали потребу формування і реалізації державою послідовної політики щодо взаємодії місцевих державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад з питань організації роботи ЦНАПів.

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Сайт Хмельницької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...