"Таврійські Горизонти" - форум як спосіб покрашити розвиток ОТГ

Форум "Таврійські горизонти" у Новій Каховці триває. Серед дискусій та обговорень, які чекають на гостей Форуму неабияку увагу приділять і питанням децентралізації.

У дискусії «Розвиток  ОТГ в рамках співпраці з інституціями розвитку»  взяли участь керівники діючих ОТГ та представники бізнес середовища ОТГ, представники ОТГ, які займаються розвитком підприємництва в ОТГ, громадські діячі, які займаються розвитком МСП в ОТГ області, представники міжнародної технічної допомоги для ОТГ, успішних ОТГ з інших областей. В.о. першого заступника голови ОДА Дмитро Бутрій поінформував учасників обговорення про ситуацію, що склалася з ОТГ на Херсонщині, а також про перспективи розвитку ОТГ та основні напрямки їх економічного розвитку (сільсько-господарські кооперативи, розвиток зеленого туризму, пошук ніш для розвитку).

- Херсонщина була лідером з питань створення територіальних об’єднань, - зазначає представник Офісу реформ на Херсонщині Оксана Силюкова. - У  2006-2007 роках наша невелика команда ініціювала написання на цій території Стратегічних планів економічного розвитку в містах Нова Каховка, Каховка та Берислав. А згодом область стала ініціатором створення першого в Україні Таврійського об’єднання територіальних громад, куди увійшли міста Нова Каховка, Каховка, Таврійськ, Берислав, а також Бериславський та Каховський райони. Був розроблений та прийнятий на усіх рівнях Стратегічний план підвищення конкурентоспроможності ТОТГ. Була створена АРР – Агенція регіонального розвитку, яка взяла на себе імплементацію Стратегічного плану ТОТГ, і це було тоді, коли про доцільність територіальних об’єднань ніхто не говорив.

Херсонщина має дуже великий досвід та знання і тому уже 2-й рік поспіль за підтримки голови ОДА Андрія Гордєєва та в.о.першого заступника голови ОДА Дмитра Бутрія крок за кроком просуває передові ідеї та ініціативи щодо створення, а сьогодні й розвитку ОТГ.

«Другого шляху у нас немає, тому тільки об’єднавши свої зусилля ми створимо успішну та привабливу Херсонщину», - підкреслив Дмитро Бутрій. 

Теги:

форум

Область:

Херсонська область

Джерело:

«Херсонщина за день»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...