Комунікаційним процесам в ОТГ присвятили тренінг у Миколаєві

21, 22 серпня у Миколаєві в рамках реалізації проекту U-LEAD з Європою «Програма для України - розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку»  проведено тренінг на тему: «Комунікаційні процеси для об’єднаних територіальних громад».

Тренер - Наталія Сабліна, депутат Первомайської міської ради, Науковий кореспондент Інституту психології ім. Костюка, сертифікований арт-терапевт, член Східноєвропейської асоціації арт-терапевтів.

У заході взяли участь голови ОТГ Миколаївщини, спеціалісти з питань комунікацій, журналісти районних друкованих видань, які спеціалізуються на висвітленні децентралізаційної тематики, широких процесів, які відбуваються в ОТГ на території їх районів.

Тренінг розпочався із знайомства учасників, вироблення спільних правил, їх короткого   інформування про комунікаційні процеси у своїй громаді, обміну напрацюваннями, висловлення власних побажань щодо очікувань від тренінгу. Це створило атмосферу теплого спілкування між учасниками заходу, налаштувало їх на щирі стосунки, ще чіткіше націлило тренера на розкриття зазначеної тематики.

У рамках тренінгу було проведено чотири практикуми. Вони стосувались технологій ефективного ділового спілкування; комунікативних можливостей у взаємодії органів державної влади та об’єднаних територіальних громад; комунікативної компетентності та емоційного інтелекту у здійсненні управлінської діяльності, методів підвищення емоційного інтелекту; міжособистісних конфліктів.

Слушно зазначити, що презентація теми конфлікту, його структури і динаміки, привернула підвищену увагу присутніх. Учасники заходу ставили тренеру багато запитань, пропонували проаналізувати причини окремих конфліктів, що мали місце у їх ОТГ.

Наталія Сабліна професійно і доступно надавала роз’яснення щодо способів подолання конфліктів між представниками органів місцевого самоврядування. Особливо детально зупинилась на подоланні комунікативних бар`єрів в управлінському спілкуванні.

Наприкінці другого дня роботи тренінгу його учасники виконали практичне завдання: висловили свою точку зору щодо особливостей формування та сприйняття іміджу лідера. Тренер проаналізувала роботу групи, акцентувавши увагу присутніх на актуалізації комунікативної підготовки керівників нового типу.

23.08.2017 - 16:56 | Переглядів: 9126

Приєднані зображення:

Теги:

ULEAD

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...