​Літня спека не поміха для створення громад

За вікном 39? Літня серпнева спека - не завада експертам Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, які 3 серпня 2017 року провели семінар на базі Софіївської сільської ради для органів місцевого самоврядування Криворізького району Дніпропетровської області. Непросто формуються громади у цьому районі. Але попри все у Криворізькому районі вже ініційовано створення перших трьох громад. Серед них - Софіївська сільська рада, яка ретельно проаналізувавши переваги об'єднання, переконала своїх мешканців, які на громадських слуханнях дали згоду на утворення громади і на сесії прийняли відповідне рішення, запросивши до об'єднання ще 4 сусідні ради: Данилівську, Грузьку, Гейківську сільські ради, та Христофорівську селищну.

Для того, щоб детальніше пояснити мешканцям цих 5 рад особливості роботи ОТГ, бюджетні переваги громади та поінформувати про перспективи розвитку послуг, які отримають мешканці у сфері освіти, охорони здоровя,соціального та цивільного захисту населення, адміністративних послуг - експерт з питань децентралізації Дніпропетровського центру розвитку місцевого самоврядування Ольга Киреева детально проаналізувала усі напрями роботи громад та на реальних прикладах впроваджених проектів діючих 34 ОТГ області провела конструктивну дискусію з небайдужими учасниками семінару.

Юристконсульт Центру Коновалов Виталий (Виталий Коновалов)й відповів на запитання, що виникали в учасників заходу. Тепер слово за Данилівською, Грузькою, Гейківською сільськими радами, та Христофорівською селищною, які найближчим часом проводять свої громадські слухання для розгляду ініціативи Софіївської сільської ради.

 

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...